Ceramizer

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Dzień dobry !!

Jestem w posiadaniu opla kadeta 1.7d - jakis czas temu zrobiłem pomiary sprężu w cylindrach i na jednym jest on malutki - ok 15 barów - stąd pewnie kopcenie na "niebiesko" przy rozruchu (rozruch jest ok) i mocniejszym nacisnięciu pedału gazu

Teraz mam pytanie - czy ktos ma może doświadczeie z czymś takim jak ceramizer ? Podobno uszczelani połączenia metal-metal, takze może by pomógł ?

Aha - nie mysle o remoncie silnika, dlatego ze byłoby to przerostem formy nad treścią - autko ma przebieg ok 250 tyś, miało już wzmacniane podwozie przy wachaczach (od nowa koroduje) - wszystko czego od niego oczekuje to przejechanie jeszcze jakiś 50 kkm i na złom - to takie studenckie, niskobudżetowe autko

Pozdrawiam
Łukasz

Jeżeli chodzi Ci o ceramizera dla silników co sie leje do oleju to ja wlałem kiedyś i nie żałuję w moim przypadku silnik brał olej w sporych ilościach a po uzyciu nic nie bierze więc mylsle ze warto mój kosztowął około 50zł

Cytat:
2006-04-21 09:31:57, marco11 pisze:
Jeżeli chodzi Ci o ceramizera dla silników co sie leje do oleju to ja wlałem kiedyś i nie żałuję w moim przypadku silnik brał olej w sporych ilościach a po uzyciu nic nie bierze więc mylsle ze warto mój kosztowął około 50zł

a mozesz napisac ile km przejechales? czy nie zdarzyla sie zadna awaria, panewek nie bylo slychac itp itd, sam sie zastanawiam nad tym ale mam pewne obawy co do panewek czy im nic nie bedize