Prostowanie alufelg

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Zaliczyłem dziś z rańca spotkanie mojej prawej przedniej felgi (alu) z krawężnikiem na letnich oponkach. Te anomalie pogodowe!!!!!!!!
Niestety trzeba ją będzie prostować. Na pierwszy rzut oka nic nie widać, ale czuć na fajerze, no i wykazuje to na maszynce u wulkanizatorów że jest zwichrowana.
Czy orientujecie się jaki jest koszt prostowania?? Generalnie interesuje mnie samo prostowanie, praktycznie bez uzupełniania ubytków po obtarciu (minimalnie widać). Czyli gdzie to można zrobić?? Lokalizacja to najchętniej Białystok lub Warszawa, a może coś po drodze?? Najczęściej jestem w Białymstoku bo co dwa tygodnie dojeżdżam na swoje Podyplomowe Studia na Politechnike.
Ewentualne info w W-wie też się przyda bo ostatecznie podrzuci kumpel tą fele do klienta.
Czy ktoś może mi coś podpowiedzieć w temacie?? Ceny i lokalizacje i jakość też się oczywiście liczy.

Pozdrawiam
Maniuta

nie wiem gdzie są takie zakłady - ale słyszałem ze prostowane alufelgi "wracają"
mimo iz sa prostowane na ciepło...to struktura materiału jest już tak zmieniona (chodzi chyba o przesuniętą granice spręzystości , ktura to stopy Al mają niewielką) że felgi z czasem powracają do stanu sprzed prostowania.

Co do Wa- wy to sprubój na ul. Łódzkiej. Tam właśnie prostują alufele. Namiarów nie mam (adres z głowy), może przez biuro numerów.

O ile wziąłem właściwą wizytówkę, to skontaktuj sie jak niżej:

Zakład Mechaniki Pojazdowej Robert Bogusłowicz, ul.Południowa 9, KSIĘŻYNO k.Białegostoku (trasa na Łapy, Wysokie Mazowieckie).
tel /085/ 74 74 054, kom. 0602 399 978

Pozdrawiam,

Grisza

Cytat:
2003-04-10 18:29:12, SPERmOjadEk pisze:
O ile wziąłem właściwą wizytówkę, to skontaktuj sie jak niżej:

Zakład Mechaniki Pojazdowej Robert Bogusłowicz, ul.Południowa 9, KSIĘŻYNO k.Białegostoku (trasa na Łapy, Wysokie Mazowieckie).
tel /085/ 74 74 054, kom. 0602 399 978

Pozdrawiam,

Grisza

Dzięki za wszystkim za info! Grisza tam się właśnie dziś wybiorę bo lecę do Białego więc przy okazji... Poza tym od znajomych słyszałem że ten gość w KSIĘŻNIE nieźle robi.

Pozdrawiam

Maniuta

Jakby gościu Ci się nie spodobał to mam bardzo dobrego gościa w Piasecznie pod Warszawą - zajmuję się tym chyba od 30 lat....

Dzięki JACO!!

Przebadam temat!

Heja!
Wyprostowałem swoją fele za 50 zeta. Zabieg trwał zaledwie 20 minut z wyważeniem koła włącznie.
Jestem ogólnie mówiąc zadowolony, kółeczko kręci się teraz jak trzeba. Oczywiście tak jak wspominałem byłem przy okazji w Białymstoku i okazyjnie zajechałem do klienta w Ksieżynie.
Dzięki Grisza.

Pozdrawiam
Maniuta