Brak wolnych obrotów i szarpie na ciepłym silniku.HELP.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. To znowu ja. Mam taki problem jak w temacie. Auto nie trzyma wcale wolnych obrotów, krokowy cofa się do tyłu tak jakbym miał ze 3000 obr. Jak go wysunę i założę na miejsci to po przekręceniu stacjjki to samo - wraca do tyłu. Sprawdzałem 3 różne silniczki i na każdym to samo. Poza tym auto jak się rozgrzeje to zaczyna szarpać (nowe, kable świece - NGK) Za wszelkie rady z góry dziękuję. Lantra 1.5 GLSi, J1 1992r. tylko benzyna.

Jak szarpie czyli sie dlawi, moze cos z doplywem powietrza, zmieniales filtr paliwa i powietrza?

Moim zdaniem łapie lewe powietrze

Witam, dzięki za rady...już wiem co mu jest ECU padnięty i podaje zbyt bogatą mieszankę. Wyskakuje błąd przepływomierza, czujnika położenia przepustnicy, czujnika sygnału zwrotnego biegu jałowego i czujnika temperatury. Wszystkie te czujniki sprawdzał zaufany mechanik (ma dobry sprzęt) i okazało się że one funkcjonują a ECU źle interpretuje wartości. Powalczę z ECU bo to już mój drugi padnięty...tak to jest z używkami a nowy za drogi.

Autko już śmiga super a ECU sam naprawiłem. W serwisie chcięli 800zł za naprawienie 1 przepalonej ścieżki.SKANDAL!!! Ważne że już jeździ i nie szarpie a i obroty wróciły do normy Uważam temat za zakończony