Demontaż kierownicy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak (czym) zdjąć kierownicę (bez tajemniczego przyrządu KM-201-A ) w Omedze A ? Muszę skorygować o jakieś 10 stopni pozycję wyjściową, bo mnie w^% jak wszystko w końcu ustawiłem i wymieniłem w zawieszonku. Autko jedzie i hamuje prościutko, a kierownica stale skręcona w lewo.. Ktoś wcześniej znalazł chyba szybki sposób na regulację zawieszenia Odkręcałem nakrętkę pod włącznikiem klaksonu, ale kierownica ani drgnie, a młotkiem to chyba nie wolno jej traktować.
Pozdrawiam

kierownica jest nabita na stozek i dodatkowo jest ta nakretka o ktorej mowisz , nie odkrecaj tej nakretki do konca bo nos zlamany na 100% .Popusc naktretke a potem troche sily i kierownica wyjdzie .Szczerze mowiac w omedze jeszcze nie sciagalem ale tak jest chyba we wszystkich samochodach

Zaryzykowałem i zdjąłem nakrętkę a później szarpałem, nawalałem pięściami i nic... no może milimetr.

Dobrze że nie masz poduchy bo w takich sytuacjach mozna stracić głowę .
Disel ma racje, nic siłą, wszystko młotkiem a na pewno się uda

pierwsza zasada spokojnego czlowieka : NIE DENERWUJ SIE POPROSTU WEZ WIEKSZY MLOTEK

Rada na to: weź młotek i wybijak, który przyłóź do końca drążka kierowniczego (jest tam niewielki otworek w który wprowadzasz wybijak) a następnie solidnie uderzasz w wybijak. Nie ma mocnych żeby nie zeszła.