MotoNews.pl

Szybkość łącza internetowego

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
To jaka jest faktyczna szybkość w końcu...???
Pozdr. P.

co do predkosci to nie wiem niestety, ale czy Wy wszyscu ogladacie takie czarne forum?to sie jakos zmienia?ja mam jasno szare
pzdr

w okienku powyżej masz podawane w kilobajtach kB/s na sekundę a w okienku na dole w kilobitach na sekundę kb/s, ot taki chwyt reklamowy dostawców internetowych

dodatkowo w jednym okienku masz podany tranfer pliku ściąganego z danego serwera i prędkość uzależniona jest od przepustowości, natomiast na drugim masz prędkość połączenia internetowego więc to dwie różne rzeczy

[ wiadomość edytowana przez: teltom dnia 2006-04-15 00:09:03 ]

Cytat:
2006-04-14 23:51:50, iampinki pisze:
... ale czy Wy wszyscu ogladacie takie czarne forum?to sie jakos zmienia?ja mam jasno szare pzdr

ja się od razu zaklimatowałem z tym czarnym forum to jasne jakoośc tak razi w oczy. czarne forum można zdobyć na stronie głównej naszego klubu

wsio w pariadkie 8 b = 1 B i juz
1000 b = 1kb = 125 B

K czasem piszą duże (kilo)

[ wiadomość edytowana przez: maltoron dnia 2006-04-15 00:07:58 ]

Ja mam 4 mega

A programy pokazują mi po 300-400 kB

Cytat:
2006-04-15 14:03:10, Zoltar pisze:
Ja mam 4 mega A programy pokazują mi po 300-400 kB

to chyba dobrze?

Ano

Tylko przypominają mi się czasy modemu... 5 kilo max...

Cytat:
2006-04-15 14:03:10, Zoltar pisze:
Ja mam 4 mega A programy pokazują mi po 300-400 kB

Czyli wyciągasz ok 3,2 mega bita - niezle

Ciągle jednak mnie to zastanawia jak modem neostrady podłączony przez USB może ciągnąć 2-3 Mb jak przepustowość max USB 2.0 jest 480 kb.

Co tu dużo mówić dostawcy internetu ładują nas w....

Cytat:
2006-04-15 15:05:48, maltoron pisze:
Ciągle jednak mnie to zastanawia jak modem neostrady podłączony przez USB może ciągnąć 2-3 Mb jak przepustowość max USB 2.0 jest 480 kb.

Może pomiędzy modemem a komputerem przez usb płyną skompresowane dane?

cytat o usb:
Lo standard 1.0 dell'USB supporta collegamenti a solo 1,5 Mbit/s, velocità adeguata per mouse, tastiere e dispostivi lenti. La versione 1.1 aggiunge la modalità full speed che innalza la velocità a 12 Mbit/s.

La maggior novità dello standard USB versione 2.0 è l'innalzamento della velocità di trasferimento che arriva anche a 480 Mbit/s. Questa velocità cosi elevata consente all'USB di competere con lo standard Firewire ad armi quasi pari. Infatti lo standard USB ha delle limitazioni di carattere tecnico che ne sconsigliano l'utilizzo su telecamere e dispostivi che manipolano flussi video.

czyli
usb 1.0 - 1,5 Mb/s
usb 1.1 - 12 Mb/s
usb 2.0 - 480 Mb/s

zatem nie ma takiego łącza w ofercie tepsy którego nie pociągnąłby modem na usb 2.0, a nawet usb 1.1

No to rozwiewa moje wątpliwości. Pomyłka z k na M jest istotna

Ale nadal mam kłopot z drukarką na USB, gzie winda twierdzi ze drukowanie nie powiodło sie, a drukarka własnie wyrzuca wydruk

Jak dla mnie to masz problem z systemem, a nie drukarką. Zalecana reinstalacja.

A myslisz, że nie robiłem. wszystkie mozliwe ustawienia sprawdzałem.
I dlaczego po linuksem jest wsio w porządku.

Ja nie mam neostrady... Tylko Dsl'a...

Cytat:
2006-04-15 21:48:41, Zoltar pisze:
Ja nie mam neostrady... Tylko Dsl'a...

a neostrada to nie jest dsl??

neo to ASDL

= jedna z odmian DSL'a