| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Franc SYMPATYCZNY GOŚĆ była 2107, teraz Gol ... Gdańsk | 2006-04-18 19:49:05 minela godzina a jeszcze ciezki sprzet na sygnale jezdzi |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2006-04-18 20:34:42 hmmm, wyglada mi to na jakis zonk z busem.
moze kierowca zaslabl> U nas swego czasu byl taki wypadek, ale szczesliwie bez ofiar. |
Franc SYMPATYCZNY GOŚĆ była 2107, teraz Gol ... Gdańsk | 2006-04-18 21:51:16 mowili teraz w lokalnej panoramie.Prawdopodobnie opona pekla w busie.Kierowca malucha nie zyje.% pasazerow autobusu rannych. |
misiekns ŁADZIARZ Lada Samara / PF 126p Nowy Sącz | 2006-04-18 22:52:44 % czyli 5 ? |
sheriffnt Loża Szyderców Łada 21072/Fiat Temp ... Gdynia | 2006-04-19 00:13:18 Niedawno tamtędy przejeżdżałem i nic nie widziałem, chyba że to stało się wyżej niż wjazd na Migowską? |
Mateusznia SYMPATYCZNY GOŚĆ ![]() takietam... wieś gdzieś (pod Wawą) | 2006-04-19 00:50:37
Tak się czasami zastanawiam oglądając przednie opony w niektórych autach (w stanie agonalnym), czy ich kierowcom jest życie miłe... To już lepiej byłoby zostawić samochód na parkingu, niż nieść potencjalną śmierć sobie i innym... Wielu z nas kusi los... Najgorsze, że taki kierowca autobusu często nie ma nic do powiedzenia; jak chce mieć pracę, to musi wsiadać do pojazdu jaqki mu dyspozytor podstawi... |
Leszek_Gdynia (S) Przyjaciel LKP była LADA 21072 '88 Gdynia | 2006-04-19 01:00:39 Oszczędności, oszczedności, oszczędności..... |
Franc SYMPATYCZNY GOŚĆ była 2107, teraz Gol ... Gdańsk | 2006-04-19 06:11:58 TUTAJ macie artykul z Dziennika Baltyckiego i zdjecie z miejsca wypadku.Widac zarowno malucha i autobus. |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2006-04-19 09:49:04
to w Warszawie tez???? A myslalem, ze to tylko łodzka specjalnosc
U nas strach wsiadac.... tabor sie rozlatuje, nowe (2-3 letnie) wozy sa rozbierane jako dawcy czesci, a na ulice wypuszczaja nawet ostatnio wozy z nauki jazdy i sluzbowe.... Bylo u nas pare wypadkow, ale nie tak tragicznych... najczesciej konczy sie na demolce pojazdu i potluczeniach u pasazerow. A jak kiedys policja sprawdzala autobusy wyjezdzajace z zajezdni, to wiekszosc zaraz tam wracala, bo stanowila zagrozenie. I bynajmniej nie byly to usterki oswietlenia czy brak gasnicy... Za to prezio MPK co rusz zmienia sluzbowa limuzyne... a to superb, a to volvo.... to newsysprzed paru dni - pytanie, czy koles byl po prostu tak znerwicowany robota w MPK, czy moze bal sie odpowiedzialnosci materialnej za uszkodzony woz.... [ wiadomość edytowana przez: adasco dnia 2006-04-19 09:58:14 ] |
Mateusznia SYMPATYCZNY GOŚĆ ![]() takietam... wieś gdzieś (pod Wawą) | 2006-04-19 10:13:31 Ostatnio czytałem, że zatrzymali jakiś autobus komunikacji miejskiej tak pordzewiały, że aż dziw, że się trzymał kupy. Podobno akurat inspekcja drogowa stała w korku za nim i nie mogli na to patrzeć... Niewinny kierowca dostał mandat, że stwarza zagrożenie w ruchu drogowym, czy cos w podobnym stylu... Autobus natychmiast wycofano z ruchu, ale dyspozytor w wypowiedzi dla gazety tłumaczył się, ze ma stary tabor; w dużej części nadający się właśnie na złom... |
Leszek_Gdynia (S) Przyjaciel LKP była LADA 21072 '88 Gdynia | 2006-04-19 11:25:52 Niestety takie rzeczy się dzieją jak nie ma konkurecji (sposób zarządzania komunikacja miejska).
Cóż - ostatnio padł pomysł, zeby połączyć ZKM Gdańsk i ZKM w Gdyni. Niestety Gdynia nie jest z tego faktu za bardzo zadowolona. Bardzo dużo na tym stracimy. Dużo by pisać. Niestety w pracy nie mam czasu na tlumaczenie - postaram sie cos wiecej napisac po południu. |