Merecedes 210 nie przyspiesza - pomocy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,jestem nowy,szukalem podobnego problemu ale nie znalazlem.Otóż od jakiegos czasu problem byl taki ze podczas jazdy samochodem nagle auto blokowalo sie i chyba przechodzilo w tryb awaryjny( nie przyspiszalo,predkosc dochodzila do ok 90 km/h i dalej juz nie) Po wylaczeniu samochodu i odczekaniu kilku sekund i ponownym wlaczeniu problem znikal.Z biegiem czasu problem powtarzal sie cosraz czesciej a teraz jest juz to nagminne tylko ze teraz pow ylaczeniu i ponownym uruchomieniu auta znowu samochod sie blokuje i i nie przyspiesza. Co robic, w czym problem, co moze byc tego glowna przyczyna.Mam E-klase z 96' roku 2,9 TD ( okulara ).Aha myslalem ze problemem jest katalizator ale to jednak nie to.Prosze pomóżcie!!!

Masz Automatika czy normalna skrzynie???

Skrzynia jest automatyczna

To witam w klubie!!!! Ja też mam coś takiego jade sobie jade i chce wyprzedzać a tu nici auto nie ma mocy biegi wariują itd. Mam podejrzenie ze to coś z elektroniką albo jest za mało oleju w skrzyni biegów bo w mojej 202 nie przewidziano bagnetu do kontroli oleju w skrzyni. Ma go tylko serwis Chyba nam pomoże tylko serwis lub komputer bo u mnie sie to dzieje coraz częśćiej i to staje sie denerwujące i niebezpieczne Pozdrawiam

A witam,ja juz troszeczke zaglebilem sie w poszukiwaniach problemu,najpier myslalem ze jest to przeplywomierz ale z nim wszystko OK, problem znajduje sie chyba w elektozaworze bypasu ( chociaz to tylko teoretycznie ) w kazdym razie problem kreci sie w okolicy turbosprezarki,nie dlugo jade dogadac sie z gosciem w sprawie jej regeneracji i moze on podpowie mi cos wiecej!!!!Faktem jest ze jest to bardzo niebezpieczne,auto przyspiesza i nagle tryb awaryjny i ....... lipa /pozdr