| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Richie HF MEMBER Hyundai Pony Katowice | 2006-04-20 16:04:01 Prawie na bank beda pasowac...ale glowy nie daje |
kru_chy HF MEMBER HYUNDAI SCOUPE GT kielce | 2006-04-20 23:02:50 Panowie to napewno glupie pytanie ale o co chodzi z tym ET w felgach?Sam planowalem cos kupic do scoupe ale dopiero teraz sie tym zainteresowalem.Jak by ktos mial to interesuja mnie 15"...no ale wzor musi mi sie spodobac
POZDRO!!!!!! |
Richie HF MEMBER Hyundai Pony Katowice | 2006-04-20 23:52:40 ET to jest odleglosc(w mm) od srodka felgi do plaszyzny felgi przylegajacej do piasty.... scisle zalezy od parametrow konstrukcyjnych... dla kazdego modelu samochodu moze miec inna wartosc...polega to mniej wiecej na tym zeby srodek felgi pokrywal sie lozyskowaniem piasty w celu jak najmnieszego obciazenia lozysk |
_Misio_ HF MEMBER Pony = KUCYK Kraków | 2006-04-21 08:47:07 I poza tym bardzo ważnym, technicznym zagadnieniem z łożyskiem.
Dochodzi jeszcze aspekt - żeby felga nie była zabardzo wciśnieta w nadkole (skrajnie zeby nie obcierała o wewnętrzną częsć nadkola lub zptęzyny), lub tez zeby nie wystawało koło poza obrys i też to moze powodować harowanie o rant błotnika. Pamietać trzeba ze ET idzie bardzo w parze z szerokością belgi (w zagadnieniu tym co ja poruszyłem - przy rozwazaniu aspektu lozyska ważne jest takie samo ET niezależnie od szerokosci felgi). Pozdrawiam. Misio |