MotoNews.pl

LPG rs2000 93r

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich!Czy ktos z Wa-wy zna zaklad gdzie instaluja LPG do RS?Bylem juz w kilku zakladach i w kazdym maja jakis problemz zalozeniem lub jakiego typu instalke trzeba wlozyc?Sekwencja przerasta wartosc auta!!!
Dzieki za pomoc.

Przerasta,ale to jest cos. a jak nie to to zaluz zwykla II generacje i juz. A jak ktos robi problem z zalozeniem LPG w rs'ie to niech sie puknie w glowke - kolektor alu i w ogole prosta sprawa - kipski gazownik

Jakbyś mieszkał we wrocku to bym ci bez problemu założył bo sam na takiej smigam...................1800-2000zł i po sprawie
Ale jest jeszcze opcja że mi wyslesz autko pocztą i ci póżniej odeślemy

Szukaja na poczcie koperty.Jak znajda obiecuje ze wysle priorytetem.

nie radze takiej prostej ja mialem i były problemy. i Seba nie wtracaj madrości że ty masz jakiegoś magika bo to śmieszne jest żeby do RS-a wkładać gaz. niszczysz tym ducha tego auta po kiego grzyba ci silnik 2.0 jak zrobisz z niego wkładajac gaz 1.6. i nie mów tylko że go wyregulujesz bo jak masz zamiar dać mikser to chciał czy nie zwęża się dolot powietrza a co za tym idzie staje sie słabszy. Pewnie inaczej t wyglada przy III generacji ale tego to juz nie wiem.

-----------------
Rządu niespełnione obietnice - temat zastępczy kibice!

Tu nikt sie nie pytal czy zakladac gaz czy nie, wiec Twoja wypowiedz nie jest w temacie. Poza tym ja mam II generacje i problemow zero,a ze nie ma tych 150 KM (jesli w ogole byly) - logiczne.

Cytat:
2006-04-13 22:37:23, Kijarasz pisze:
nie radze takiej prostej ja mialem i były problemy. i Seba nie wtracaj madrości że ty masz jakiegoś magika bo to śmieszne jest żeby do RS-a wkładać gaz. niszczysz tym ducha tego auta po kiego grzyba ci silnik 2.0 jak zrobisz z niego wkładajac gaz 1.6. i nie mów tylko że go wyregulujesz bo jak masz zamiar dać mikser to chciał czy nie zwęża się dolot powietrza a co za tym idzie staje sie słabszy. Pewnie inaczej t wyglada przy III generacji ale tego to juz nie wiem.

Taaa 1.6 z 2.0 po zalozeniu gazu. Tak naprawde mozna ograniczyc spadek mocy dobierajac odpowiedni mikser, ale na pewno nie w zakresie wyzszych obrotow.

Duch auta - no jest faktycznie, ale dzisiaj niestety trzeba ciac koszty. A i tak radosc z RSa jest duzo wieksza niz 1.6 - bo co tu duzo mowic, 1.6 Zetec to mul. Moment obrotowy RSa na gazie i tak bedzie wiekszy, wiec wyprzedzanie jest duzo latwiejsze.

PS. III generacji sie praktycznie montuje.

Cytat:
2006-04-13 22:37:23, Kijarasz pisze:

a jekież to były u Ciebie problemy??? z tego co wiem to trochę go muliło.. raczej norma przy gazie więc to chyba nie są "te" problemy.. poza tym po co takie głupie gadanie?? Nie kazdego stać na 4 generację...więc zakładają 2 generację.. a na benzyne nie każdy w dzisiejszych czasach może sobie pozwolić, bo np nie każdy z klubowiczy mieszka z rodzicami .. .a wiesz. niektórzy chcą też tanio pojeździć RSem.. wiec nie wygaduj z kolei swoich mądrości.

Witam

Panowie nie wiem o co walczycie ale ja mam instalacje hym nie wim jakiej generacji ale z roku 2004 reduktor BLUESTAR zero jakichkolwiek instalacji oszukującej komputer w aucie i zero problemów do tej pory spalanie na granicy 9 - 15 l / 100km koszt dałem za samą instalkę 1000 PLN + świece i przewody do tej pory bez ingerencji w serwis i inne tam przeglądy działa poprawnie autko śmiga bez problemów a jak ktoś wspomniał czy to autko ma 150 czy nie to co i tak pomyka jak głupie ale i tak by się chciało więcej.
Pozdr

nikt tu o nic nie walczy .. tylko po co gadać że głupotą jest gaz w RS2000?? Ja też mam alergię na gaz i nie założe do swojego auta za żadne skarby, ale rozumiem ludzi którzy zakładają gaz, rozumiem z jakich powodów i nie traktuję tego jako głupotę a raczej jako "zło konieczne" i chcemy tylko pomóc koledze w decyzji

łooo problemy w zalorzeniu gazu maja ?? chyba nie chce im sie meczyc z wciskaniem parownika pod maske, bo faktycznie miejsca jest malo, ale np. moj RS na pierwszej generacji bez zadnej elektroniki chodzi na gazie elegancko, choc mocy mu brakuje strasznie wyjsciem jest blos, ale nie ma na to kasy.
wiec poszukaj lepiej gazownika a nie lenia, rs na gazie bedzie jezdzic...

aha, lepiej sprawdz jaki mikser pakuja, zalecane jest 35mm srednicy wewnetrznej, ale czesto wciskaja mniejsze, tak jak w moim :/