| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Golden_Flyer TOYOTA DRIVER BMW 116 Gdańsk | 2003-08-12 15:42:23 Corolla posiada samoregulatory, nie trzeba więc w żaden sposób regulować hamulca pomocniczego. Jedyne, co należy robić, to od czasu do czasu go używać, czasami kilka razy mocno zaciągnąć. W niektórych przypadkach może zajść konieczność regulacji wyciągniętej linki, ale to się rzadko zdarza. |
robert-gda obecnie auto klasy S sopot | 2003-08-12 15:46:46 Ja właśnie urwałem linkę od ręcznego gdy chciałem "ślizgiem" wejść w zakręt na asfalcie.
Skończyło się wpadnięciem na trawnik. No i linka do wymiany. Ale jazda, wcześniej mi się udawało . |
ko-hoshi TOYOTA DRIVER now Civic ex Starlet Posen | 2003-08-12 17:50:51 bez ściągania bebnów (które notabene jak piszą przedmówcy same się regulują) i całego babrania się, możesz po prostu poluzować lub dokręcić nakrętkę która znajduje się dokładnie pod rączką hamulca ręcznego czy jak kto woli awaryjnego, trzeba tylko najpierw odkręcić plastikową obudowę, powodzenia : )
|
Golden_Flyer TOYOTA DRIVER BMW 116 Gdańsk | 2003-08-13 08:41:06 Zresztą nawet jeśli zaszałby konieczność ściągania bębnów, w porównaniu z poprzednio posiadanymi przeze mnie autami jest to bajka. Odkręcam koło, lekko kręcę bębnem w lewo/w prawo i po prostu go ściągam - nie ma żadnych dodatkowych śrub, nie potrzeba żadnych ściągaczy, 2-metrowych dźwigni do klucza itp. Choć np. klocki hamulcowe w skodawce wymieniało się łatwiej |