Skrzynia? polosie? nie wiem co... POMOCY!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, koledzy klubowicze pomozcie bo tragiczna chwila nastala. Essie nie jedzie...
Bylem dzisiaj na torze ze znajomymi i troche szalelismy, szalenstwa szybko sie skonczyly bo essie umarł. Jechalem w dosc ciasnym zakrecie w prawo, prawe kolo złapalo taka jakby tarke - ogranicznik zeby bylo czuc ze sie pobocze lapie - w tym momencie mialem 2-ke i okolo 55km/h kola mocno skrecone. Nagle esiie wszedl na 6000 obrotow i koniec, puscilem gaz proboje ruszyc a tutaj po puszczeniu sprzegla stoje w miejscu.
Teraz objawy sa nastepnujace: na kazdym biegu jade w miejscu, gdy essie byl holowany slychac zgrzyty po prawej stronie, gdy wcisnie sie sprzeglo to slychac je o wiele ciszej. Natomiast gdy essie jedzie szybko na holu to wtedy nie zaleznie czy sprzeglo jest wcisniete czy nie zgrzytanie slychac tak samo.
Prosze pomozcie, co moglo sie stac...

wreście mi odblokowal.i konto:/#$%$%&35
a co do tego to moze zerwałeś przegub
no w sumie to na bank zerwałeś przegub
tak mi sie wydaje

Nie wiem czy to wazne ale jak jade w miejscu to licznik pokazuje predkosc, a jak essie jedzie na holu to juz nie pokazuje...

przegub sie rozsypal

Okej, jaki teraz przegub kupic jaka firma i jaki koszt tego interesu, czy dam rade sam wymienic przegub?
A jeszcze jedno pytanie, jakby rozsypany byl przegub to nie powinien o strzelac i zgrzytac jak probuje ruszyc?

Siemka
Przegub sie rozsypał Wymieniałem 1msc temu, koszt to 130zł (AutoEuro) z rabatem bez pewnie z 150zl
Wskakuj do kanalu oblukaj krory sie rozspyał, bo to na bank zewnetrzny przy prawym lub lewym kole. Wyminisz sam Jak cos wiesz gdzie mnie znalezc
Pozdro 600 ziomus

A jakiej firmy kupić przegub, kupować jakis zamiennik czy oryginał?

najpierw sprawdz czy to napewno przegub . Uzywke przegub kupisz za ok 50 zl nowe ok 120-150 sie cenia.

to na bank przegub. może tylko wyskoczył z wieloklinu i dlatego w miejscu pokazuje predkość, bo jakby niepokazywał to poszedłby sie stukac mechanizm różnicowy.