Elektryka- czasami brak kierunkow i podnoszenia szyb

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Mam taki problem: czasami nie dzialaja mi kierunki i sterowanie szybami, wystarczy jednak mocno postukac w skrzynke bezpiecznikow i czasami zaskoczy. Skrzynke bezpiecznikow juz cala przelutowalem na nowo (zajelo mi to pol dnia ) wiec to na pewno nie jej wina. Podejzewam ze wine moze ponosic jakis przewod ktory doprowadza napiecie do skrzynki bezpiecznikow dla szyb i kierunkow. I teraz pytanie, wie moze ktos jaki to jest przewod i w ktora wiazka lub ma moze ktos dokladny schemacik instalacji do mk7? Drugim problemem jest cos takiego ze jak wlacze kierunek (jezeli juz dziala ) to po jego wylaczeniu slychac ze przekaznik pare razy szbko sie zalacza ale kierunki nie swieca. Jezeli ma ktos jakis pomysl to bylbym wdzieczny

Up

Jest juzpozno i nielicz na jakies szybkie odpowiedzi.Jezeli slyszysz ze to przekaznik cos nawala to go zmien i po problemie.Elek. szyby czasami mi padaly w sumie rzadko ale nie w odpowiednim czasie podlaczylem na krodko prad z zapalniczki wstawilem bezpiecznik 10A i przez 1r dziala.
Popzdro>

Wiem ze juz pozno ale wrocilem dopiero z pracy i nie licze na szybkie odpowiedzi ale na jakakolwek A ze post spadl wiec go podnioslem

co do kierunkow to mzoe przelacznik zespolony a co do szybek to mam tu cos takiego do mkV 3d

tyle mam tyle wiem tyle moge pomoc

Dzieki za schemaciki, na pewno sie przydadza Chcialbym tylko jeszcze zaznaczyc ze jak nie dzialaja kierunki to rowniez nie dzialaja szyby a wczoraj jeszcze odkrylem ze do tego dochodza wycieraczki

Dla tych co pozniej beda mieli podobny problem Okazalo sie ze przyczyna byl przekaznik od glownego zasilania w skrzynce bezpiecznikow, ogolnie byl sprawny z tym ze upalil sie drut od cewki i do tego tak niefortunnie ze przygladajac mu sie nie bylo tego widac bo dotykal do koncowki ktora wchodzi w skrzynke bezpiecznikow.