Jedno małe głupie pytanko

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.Nosze sie z zamiarem kupna CB.czytając wasze posty na forum zdecydowałem sie w 99% na zestaw Uniden 520 xl oraz antenke ml 145 (wiekszośc to poleca) a pytanko dotyczy własnie anteny. Z jaką maxymalna predkosćia mozna jezdzic z ta antenka na dachu bez ryzyka zdmuchniecia?

Raz zwaliły mi antenę (ML 145) niskie gałęzie nad drogą bo miałem ją na dachu dostawczego blaszaka. Z osobówki nigdy mi nie zwiało nawet jak dach był lekko oblodzony - ale rzadko przekraczam 160 km/h.

No właśnie ja jeżdze czesto z predkośćiami większymi niz 160km/h, dlatego pytam.A moze polecacie jakas inna dobrą antenke co by wytrzymała tak do 180km/h a przy tym dobrze zbierała?

ja jechalem z presidentem lemm at 106 na magnesie 12 cm 180cm i nie spadala...tyle ze byla na bagazniku jesli to ma jakies znaczenie(wtedy jeszcze nie wiedzialem gdzie sie daje antene)

Cytat:
2006-04-17 21:06:37, edi_nt pisze:
ja jechalem z presidentem lemm at 106 na magnesie 12 cm 180cm i nie spadala...

A co to za mutacja president lemm?? Albo President albo Lemm, są tą dwie różne firmy.

Cytat:
2006-04-17 20:40:51, Krzychuzzz pisze:
No właśnie ja jeżdze czesto z predkośćiami większymi niz 160km/h, dlatego pytam.A moze polecacie jakas inna dobrą antenke co by wytrzymała tak do 180km/h a przy tym dobrze zbierała?

ML 145 do 180 km/h na pewno nie spadnie z dachu. Dla pewności przewód antenowy daję lekko skosem do przodu to dodatkowo podstawa jest trzymana przez przewód antenowy i na pewno się nie oderwie od dachu.