| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Lasia SYMPATYCZNY GOŚĆ LADA 2107 / LADA 210 ... Miastko | 2006-04-20 17:32:19 Witam ! Mam pytanko: Czy pasowalby silniczek lancii do lady .Ma dwa walki rozrzadu ale nie wiem jaka pojemnosc. Probowal kto taki "swap"? Prosilbym o jakies informacje . Pozdro |
Krzysztof-Fleszer SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Krakow | 2006-04-20 18:21:47 Silnik z serii Fiat Lancia TwinCam - bedzie pasowal. Ksiazka jest popularna pod tym tytulem. zobacz film Lotus Lada(odszukasz w google)
Gdzies na klubowej stronie byla lada pomaranczowa z silnikiem od integralki chyba nawet. Ja dokladnie sie nie znam, popytaj tych co maja fiata 2.0 pod maska. Wiem ze problem najczestszy to aparat zaplonowy ktory jesli jest na walku, to sie nie miesci do lady. Polecam odszukac ten artykul o pomaranczowej ladzie, tam byly opisy co i jak sie miesci. No i popytaj tych co maja 2.0 pod maska. Dobry,Bartek Lodz i nie wiem kto jeszcze. Rogacek ma(mial?) 1.6 fiatowe ale to chyba prawei to samo. |
Ciurus ŁADA 2105 125p noi P ... okolice Cz-wy | 2006-04-20 20:02:33 jezeli jest to silnik z FWD to pewnie jaja beda takie jak z silnikiem z fiatem CROMA. ktos kiedys napisal dosc sporo na F&F jakie jaja sa przy wrzucaniu tego silniczka.
ale warto pomyslec nad tym silniczkiem hocby z racji zeby glowice zamontowac do DOHC klasycznego. glowice lancii maja 16v a klasyki 8v wiec jest o co walczyc
najlepiej jakbys mial dwa silniczki i zmotal z nich jeden. dol klasyk gora 16stka. ale ja takiego cuda nie robilem wiec doradzic nie moge. zajrzyj na F&F bylo napewno. acha, a czy wrzucamy 1,6 DOHC czy 2,0 DOHC to roznic praktycznie brak. |
rogacek ŁADZIARZ VW Ogórek/vw garbus/ ... wrocek | 2006-04-20 20:11:25 dokładnie. silniki dohc od przednionapędówekpasuja lecz lista przeróbek jest długa. od tylnonapędówek wchodzą bez problemów |
Lasia SYMPATYCZNY GOŚĆ LADA 2107 / LADA 210 ... Miastko | 2006-04-20 20:39:20 To chyba bedzie troszke problemow.Tak jak mowicie bo ogladalem go i aparat zaplonowy jest na walku.Ale to chyba tylnonapedowy nie widzialem wielkiej roznicy w misce .A i korpos mial takie miejsce na uchwyty od poduszek jak w ladzie. Dzieki za podpowiedzi Pozdro |