Cieknie ze wspomagania

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
cieknie mi z pompy jak to uszczelnic?Image Hosted by ImageShack.us">

[ wiadomość edytowana przez: Robberto dnia 2006-04-09 08:20:33 ]

A te kolanko jest na gwint?...jeśli tak to ściągnij płyn, odłącz węzyk, odkręć, oczyść i wklej na jakoś lock...powinno trzymać

nie wiem czy jest na gwint

No to trzeba sprawdzić czy jest na gwint. Jak tak to wziąć konopię i owinąć i wtedy wkręcić , dobry pomysł

wiec jak mam to sprawdzic czy jest to gwint

Tak jak napisałem wcześniej...weż strzykawkę i ściągnij ze zbiorniczka płyn...odłącz węzyk no i wtedy sprawdz czy to jest wklejone, ciśnięte czy wkręcone

Co prawda nie miałem z pompą kłopotu w swoim Escorcie, ale tak na oko widzę (u siebie też) że to raczej nie jest na gwint. Może wprasowane, albo wklejane choć mogę się mylić. Tak jeździć i tak nie możesz to propzycja - zorientuj się od dawcy z zachodu ile by chcieli i czy jest od ręki, bo nowa pompa to pewnie sporo kosztuje... Wtedy mozesz wymontować tę i spróbować się pobawić, pokombinować. Jak cos urwiesz i nie da się tego naprawić to nabędziesz używkę i już, a jak ci się uda to zrobic to jeszcze lepiej. Ja bym tak zrobił - bez gwarancji szybkiej naprawy nie biorę się za eksperymenty bo to można popaść w koszty i uziemić auto na długo, całkiem niepotrzebnie.
Pozdrawiam.

usterka zlokalzowana, okazalo sie za przewod gumowy byl za gleboko osadzony na kolanku, opaska zaciskowa zaciskala w miejscu gdzie kolanko juz sie zaginalo i mialo mniejsza srednice dlatego cieklo, cofniecie przewodu o ok 3cm ku koncowi kolanka wyeliminowalo calkowicie wyciek, takze temat uwazam za zamkniety