Dlawi mi sie silnik

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
siemka mam pytanie czy mial ktos klopot z silnikiem w fordzie escorcie 1.6 16v 96R poprostu dlawi mi sie silnik przy gwaltownym dodaniu gazy a nawet w czasie jazdy do 2tys obrotow co moze byc
a i jeszcze zaczal duzo mi palic

Cytat:
2006-04-21 23:56:55, Dyzio1802 pisze:
siemka mam pytanie czy mial ktos klopot z silnikiem w fordzie escorcie 1.6 16v 96R poprostu dlawi mi sie silnik przy gwaltownym dodaniu gazy a nawet w czasie jazdy do 2tys obrotow co moze byc a i jeszcze zaczal duzo mi palic

sprwdz sonde lambda czy podaje odpowiednie wartosci, byc moze za bardzo go zalewa przy gwaltownym dodaniu gazu

Cześć! A kontrolka 'check' się przypadnkiem nie świeci? Jak tak to na komputer i usterka wykryta, jak nie to może być problem z 'lewym powietrzem'. Bracisz mój tak miał w swojej astrze 1.6 16V. Okazało się, że ma nieszczelną rurę dopływu powietrza. Okręcił izolacją i po problemie. Pozdrawiam!

O w morde, ale wy kombinujecie. Poprostu wymień świece i przewody WN na początek a zobaczysz znaczną poprawę.

A ja stawiam na sonde. Reaguje za późno lub wcale i dlatego są problemy. Prawdopodobnie zalewa silnik.