Komputer do E-36

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Mam pytanie kupilem auto od handlarza na zdjeciach wczesniejszych autko mialo komputer natomiast ja kupilem z zegarkiem ktory nie chodzi! (niezly cwaniak)
pytanie czy wystarczy kupic sam komputer czy jeszcze potrzebne sa jakies czujniki i kable....bo nie wiem jak sprawdzic czy tamte zostaly

aha i na zdeciu widac po prawej 2 guziki a od lewej piec wiec nie wiem czy to jest maly czy duzy komp jak moecie to wyslijcie mi zdjecia przykladowych komputerkow

jak ma 7 przyciskow to nawet nie jest komputer tylko zwykly cyfrowy zegarek z termometrem. jedyny czujnik potrzebny to ten od temperatury zewnetrznej

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=CA71&mospid=47435&prod=19931000&btnr=62_0188&hg=62&fg=05

element nr 3 na rysunku

[ wiadomość edytowana przez: tolo84 dnia 2005-02-02 13:05:51 ]

tolo u mnie jest obecnie zegarek jak w e-30 i połka po lewej bylem przed chwila w aucie i sciagalem to ale pod spodem nie ma dodatkowych kabli wszystko jest podlaczone...
u mnie jest nr 1
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=CA71&mospid=47435&prod=19931000&btnr=62_0188&hg=62&fg=05

nie mam jak zamiescic zdjecia jak chcesz wysle ci na maila to sam ocenisz i mi powiesz..

jak nie ma zadnych kabli to niedobrze bo do tego zegarka cyfrowego i termometra idzie 1 albo 2 wizaki kabli.

tolo84@go2.pl

kable jakies sa po lewej stronie sa dwie wiazki ale sa podpiete juz do czegos jedna idzie z gory druga z dolu a do zegarka analogowego nic i pod spodem z prawej strony zadnych kabli
chyba ze na samym dole masz jakies urzadzenie na ktorym jest made in USA!!! i tak duzo kabli co to ma byc....

No wlasnie ja znalazlem TAKIE CUŚ i zglupialem, bo wyglada na to ze jednak mozna podlaczyc komputer. Fajnie byloby pokombinowac i zmienic sobie ten nizszy komp na ten bardziej rozbudowany, no ale coz jeszcze tego nikt nie dokonal Jesli chodzi o czujniki to nie wiem jak sprawa wyglada z CHECK, zreszta mnie bardziej interesowaloby srednie spalanie.

Podłączę sie do pytania, czy jest możliwe podpięcie tego najlepszego kompa bo kiedyś gdzięs na forum czytałem że sam komputer nie wystarczy i trzebaby dodatkowe czujniki zakładać??
Mam założony ten z zegarkiem/datą i temperaturą.

Cytat:
2006-03-21 16:52:23, leczyko pisze:
Podłączę sie do pytania, czy jest możliwe podpięcie tego najlepszego kompa bo kiedyś gdzięs na forum czytałem że sam komputer nie wystarczy i trzebaby dodatkowe czujniki zakładać?? Mam założony ten z zegarkiem/datą i temperaturą.

nie ma czujnikow, wszystko aby sprawnie dzialalo to musi byc podlaczone do jakiegos modulu. a co do czujnikow to jest tylko 1 , od temp.

PS: mnie przydalobysie tylko spalanie i limit kilometrow, CHECK CONTROL mnie interesuje, jest to dla mnie bzdetna sprawa i za droga jesli chodzi o montaz.

witam,
No wlasnie to teraz mam dylemat...
Czy jest w koncu mozliwosc podlaczenia komputera do wersji bez kompa czy nie ma...
Jak by sie okazalo ze jest to juz bym kompa montowal...

pozdrawiam.
Paweł

no i co nikt nie wie....

witam

tak sie zastanawiam czy wszyscy co maja e36 maja zalozony full wypas komputer czy poprostu wszyscy maja to gdzie nawet jak maja zwykly zegarek, ba ja jak widze mozliwosc zalozenia kompa to odrazu buzia mi sie usmiecha i dziwi mnie wasza obojetnosc w tym temacie

z powazaniem
Paweł

Cytat:
2006-04-19 18:38:51, Sztula pisze:
witam tak sie zastanawiam czy wszyscy co maja e36 maja zalozony full wypas komputer czy poprostu wszyscy maja to gdzie nawet jak maja zwykly zegarek, ba ja jak widze mozliwosc zalozenia kompa to odrazu buzia mi sie usmiecha i dziwi mnie wasza obojetnosc w tym temacie z powazaniem Paweł

jak obojetnosc ?? liczy sie kasa i jeszcze raz kasa, jak nie masz na co wydawac pieniazkow to mozesz sie zabawic w komputer, dla mnie osobiscie zalozenie kompa jest za drogie, znaczy sie mam naprawde szpeca w mechanice pojazdowej i pewnie jakbym zakupil potrzebne elementy to mialbym zalozony, ale ja nie mam zamiaru inwestowac w tak stary samochod,predzej go sprzedam niz bede cos montowal do niego, ja wole pieniazki przeznaczyc na wypad weekendowy ze swoja ekipa a nie montować jakies wynalazki.

czy ja wiem czy to az tak duzo kosztuje...
komputer mozna kupic spokojnie ok 300zł jak trafi sie okazja to i 200żł uwazam ze cena do pozniejszych mozliwosci jest bardzo przystepna (srednie spalanie, termometr itd)...
tak wiec tylko tyle no i troche czasu, przeciez to wszystko mozna samemu zrobic

Cytat:
2006-04-19 19:21:50, Sztula pisze:
czy ja wiem czy to az tak duzo kosztuje... komputer mozna kupic spokojnie ok 300zł jak trafi sie okazja to i 200żł uwazam ze cena do pozniejszych mozliwosci jest bardzo przystepna (srednie spalanie, termometr itd)... tak wiec tylko tyle no i troche czasu, przeciez to wszystko mozna samemu zrobic

no nie iwem czy samemu mozna zrobic, ja z tego co ogladalem schemat to nie dalbym rady. Potrzebowalbym mechanika,a co do kosztow to napewnie nie zamknie sie ona na 200 czy 300 zł. ja liczylem 700 - 1000 zł aby wszystko bylo na sicher wraz z check control. ALe tak jak juz wspomnialem ja nie mam zamiaru sie w to bawic, cieszy mnie ze chociaz mam czujnik temp i zegarek, to mi wystarczy.

no wiesz, ja zegarek tez mam...

Cytat:
2006-04-19 20:32:53, Sztula pisze:
no wiesz, ja zegarek tez mam...

No i masz obrotomierz, nawet majac zwykly zegarek analogowy to nie wstyd, wstyd to raczej miec 2 półeczki i zegar w liczniku

nie wiedzialem ze wychodzily takie...
w taki razie ja mam luksus...

Cytat:
2006-04-19 21:40:01, Sztula pisze:
nie wiedzialem ze wychodzily takie... w taki razie ja mam luksus...

Masz burżuazje