Stukanie z przodu ;/

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
cze,mam pytanie:
na małych i dużych dziurach mam jednorazowy stuk w przednim zawieszeniu,z lewej i prawe strony tak samo,podobnie jest przy naciskaniu hamulca i gwaltownym puszczaniu.
Dodam że wymieniłem silentblocki w przednich wahaczach i jeden wahacz ponieważ był już zużyty sworzeń.Pozostałe podważane brechą były ok...
nie wiem co to może być,dolne mocowanie amorków?sworznie zwrotnic?(mam wrażenie że na nierównościach koło jest niestabilne,jakby się"telepało") a dźwiek jest taki jakby udeżać młotkiem. Końcówka drążka kierowniczego chyba by tak nie hałasowała???
co to może być...

Bez kanału tego nie stwierdzisz w 100%.
Looknij jeszcze na łączniki stabilizatorów

łączniki też wymieniłem,oba :/
jest jeszcze coś,mam automacik.Jeżeli ruszam z miejsca,i puszczam hamulec by ruszyc slysze to samo,pojedynczy stuk,przy nacisnieciu hamulca znowu.To nie są poluzowane klocki bo dzwiek jest nieco inny,już tak miałem.

ja obstawiam na koncowki drazkow... w e 34 jest ich 4 .... wiec duze prawdopodobienstwo ze jakas z nich juz padła.

... albo sworznie wahaczy

sworznie sprawdzalisy,nie wiedziałem że końcówek drążka jest tyle o.O dzieki artek to może być to...pozdro

najlepiej pojechac na szarpaka, zaplacisz 20 czy 30 zl i bedziesz mial wszystko jasne

dzięki Artek to były końcówki drążków... :>

witam,
ja wymieniłem końcówki i klocki hamulcowe i dalej słysze taki metaliczny dzwięk na dołach, tak jak by własnie młotkiem w drążek udzerzać, co to może być?? (BMW 730, E-32)

ramborior
przeczytaj początek tego postu... ehhee

dziś byłem na stacji obsługi bo na tym forum ciężko się doczekac jakiejś sensownej odpowiedzi... okazało się, że łącznik stabilizatora z lewej strony jest do wymiany więc w poniedziałek będzie już po bólu

Cytat:
łączniki też wymieniłem,oba :/

A gdzie tu sens skoro wcześniej zarzekałeś się, że łączniki wymienione? Od forum wymagasz ale samu do sensu daleko...

Po 1. to nie ja pisałem, że wymieniłem łączniki
Po 2. miałem podobne objawy jak kolega, który wymienił końcówki i usterka została usunięta, ja też wymieniłem końcówki ale u mnie nic się nie poprawiło więc myślałem, że ktoś podpowie coś konkretnego (sensownego)...
Po 3. to po co jest to forum jeśli podpowiedzią jest zeby wymienić wszystko co jest możliwe do wymiany w układzie kierowniczym... tak podpowiadać to nawet kobieta potrafi :-