MotoNews.pl

Tec tus i bolczyki przy klapie bagaznika

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Mam dwa pytanka:

To juz pewnie bylo ale nie moglem znalezc bo nie wiedzialem jak to nazwac a mianowicie chodzi mi o 3 bolce co sa przy klapie bagaznika, znaczy one sa na pudle a w klapie sa 3 blaszki i jak sie zamknie to one wciskaja te bolce samochod to mkV 92 rok i nie mam pojecia co to i za co jest odpowiedzialne ;/
A drugie pytanko to jak kupilem auto to bylo zamontowane jakies dziwne urzadzenie czarne koleczko wielkosci 50 groszy z diodka czerwona i na tym pisze TEC TUS ale ta dioda nigdy jeszcze nie zaswiecila ;/ znalazlem do tego jeszcze taki dziwny plastik ktory jak otworzylem to w srodku byla taka malutka szklana rureczka ;/ prosze o podpowiedzi co to moze byc bo jak ncos niepotrzebnego to po co to trzymac )

znalazlem do tego jeszcze taki dziwny plastik ktory jak otworzylem to w srodku byla taka malutka szklana rureczka

A to chyba ktos ziółko popalał

[ wiadomość edytowana przez: kaes dnia 2006-04-22 23:32:25 ]

Jeden z tych trzech bolcy to jest od swiatelka w bagarzniku.pozostale dwa nie wiem

Cytat:
2006-04-22 23:27:34, vindek pisze:
... 3 bolce co sa przy klapie bagaznika, znaczy one sa na pudle a w klapie sa 3 blaszki i jak sie zamknie to one wciskaja te bolce ...

wycieraczka tylnej szyby przez to jest zasilana ( a przynajmniej powinna być ) a nie wiem jak ogrzewanie tylnej szyby ... to może być zasilane inaczej ale o tej porze niczego nie jestem pewny ... wiem że MK5 nie ma świateł na klapie więc nie jest od świateł

Cytat:
2006-04-22 23:34:08, kaes pisze:
Jeden z tych trzech bolcy to jest od swiatelka w bagarzniku.pozostale dwa nie wiem

a czemu niby miałoby to być światełko w bagażniku, skoro samo światło jest z boku bagażnika a nie na klapie ??? chyba że MK5 różni się tak strasznie od posiadanego przezemnie MK6

Cytat:
2006-04-22 23:37:54, Cienki1980 pisze:
a czemu niby miałoby to być światełko w bagażniku, skoro samo światło jest z boku bagażnika a nie na klapie ??? chyba że MK5 różni się tak strasznie od posiadanego przezemnie MK6

Nacisnij prawa blaszke a swiatelko sie wylaczy

Cytat:
2006-04-22 23:39:25, kaes pisze:
Nacisnij prawa blaszke a swiatelko sie wylaczy

a rzeczywiście .. przecież to musi być jakoś jak w lodówce

WIdać czas na spanie

co do tec tus może to coś podpowie
klik

ogólnie ma to związek z programowaniem immobilasera ... nie mam siły czytać całości - jest też po niemiecku ... ale na ten język teraz wogóle nie mam siły

mhm dzieki wielkie