MotoNews.pl
7 Czy wymiana osłony przegubu ... (116453/45) - NT

Czy wymiana osłony przegubu ...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy wymiana osłony przegubu (zewnętrzna) sprawia jakiś problem dla osoby średnio posługującej się narzędziami i czy są jakieś pułapki czyli na co zwrócić uwagę? Posłużę się instrukcją zawartą w popularnych poradnikach o essim.

popatrz na stronie głównej
wymiana

Hahahahha dobre

... jestem po wymianie takich osłonek ... przy pomocy Seby Dominiki siem udało .... najgorzej jest ze ściągnięciem pierścienia zabezpieczającego półoś przez wysunięciem się z przegubu ... .....

nonono bardzo fajna fotorelacja

Witam
Ja miałem problem z podważeniem (rozciągnięciem) pierścienia Seegera. U mnie nie miał oczek na szczypce - do był problem bo brakowało mi rąk ale generalnie bez większych problemów.
pozdrawiam
Arturek

Fajnie , wszystko wymieniłem ale jak jade teraz wiecej niz 100km/h to cos buczy :/

To pewnie lozysko

Cytat:
2006-04-20 22:52:02, Gofer pisze:
Fajnie , wszystko wymieniłem ale jak jade teraz wiecej niz 100km/h to cos buczy :/

To pewnie informacja jak w tachometrach, że przekroczyłeś dozwoloną prędkość.
Pozdrawiam

A tak na poważnie do zdjęcia zabezpieczenia polecam cienkie płaskoszczypce zagięte na końcu.
Wprowadzić ściśnięte i je rozprężyć pociągając półośkę w kierunku skrzyni.
Pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: marg1961 dnia 2006-04-21 14:52:56 ]

a tak powiem ze niedalej jak wczoraj wymienialem w Toledo osłone i powiem ze jeszczeniegdy niemialem tak prostej roboty niema tam żadnego zabezpieczenia (w essim musialem troszkie po walczyc) amorek odspodu jest na 2srubach nietrzeba go wybijac piaste pojechalem do wulkanizatora odkrecili mi pneumatem Gratis tagze robota choc brudna zajela mi dobre 1:30 godz he he

Jutro bede wymieniał łozysko i zobaczymy czy to coś zmieni, oby