Polska - po raz kolejny kraj bezprawia i przemocy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Dziś w nocy u mnie na osiedlu złodzieje ukradli auto mojemu znajomemu , niestety nie odjechali nim za daleko poniewaz w aucie było zamontowane urzadzenie antynapadowe które po przejechaniu 500 metrów odcieło dopływ paliwa w aucie , pech chciał ze zajęty złodziej oceną zapewne co jest grane wyjechał na przeciwny pas wprost pod nadjezdzającego z przeciwka Mercedesa Sprintera i spowodował wypadek , w ciezkim stanie został przwieziony do szpitala drugi niestety uciekł , teraz znajomemu grozi postawienie zarzutu nieumyslenego spowodowania wypadku , w/g prawa polskiego nie wolno stosowac urzadzeeń zabezpieczających pojazd i unieruchamiających go podczas jazdy , zabezpieczenie było przeciw złodziejom , niestety nie powiodła sie kradziez im i teraz czy państwo polskie nie jest chore oskarzając własciciela pojazdu ze chciał chronic swój dobytek , czy przypadkiem w "normalnym" kraju nie powinno byc tak ze złodziej idzie siedziec za takie coś a włascicielowy wypłacają odszkodowanie ?? Znajomy dowiedział sie ze za takie coś o odszkodowaniu z AC moze zapomniec , i teraz co ten nasz rzad zrobił który tak sie zarzekał ze zrobi polskę bezpiecznym krajem ?? NIC wrecz przeciwnie pomaga przestępcom działac dalej bo są bezkarni jak byli , teraz własciciel skradzonego auta musi uwazac zeby złodziej nie spowodował wypadku jak auto ukradnie bo inaczej zostanie oskarzony i zatrzymany w izbie zatrzyman na nieokreslony czas a pożniej osądzony i skazany na karę wieżienia za to ze ktoś mu auto ukradł i w miedzy czasie sie rozwalił nim. Ja juz mówie ze BRAK MI SŁÓW.

chory kraj -dla tego spiepszylem z niego-i niech mi möwi jeden i drugi cos o patryjotyzmie-to go jeszcze opieprze

Cytat:
2006-04-26 13:57:03, CHAOSseba pisze:
chory kraj -dla tego spiepszylem z niego-i niech mi möwi jeden i drugi cos o patryjotyzmie-to go jeszcze opieprze

Ja tylko skończe studia i mam nadzieje gdzieś wyjechać, a co do patryjotyzmu to nie moj prezydent nie moj rzad w dupie mam patryjotyzm

Ale złodziej jak wyjdzie ze szpitala myśle, że odpowie za swój czyn?
Ogólnie to Polska to chory kraj.. a raczej chorzy ludzie.
Lepiej raczej nie będzie...
W pracy słucham ZETki gdzie Janusz Weiss rozwiązuje różne sprawy. Teraz wałkuje temat jak gościowi skradziono samochód który był ubezpieczony. Więc w sumie sprawa wydaje sie prosta ale nie do konca bo dostał odmowe wypłaty odszkodowania bo .... nie miał dwóch kluczy, jeden zgubił i nie zgłosił do swojego ubezpieczyciela.

Przykładów na polską głupote mozna mnożyć niestety i nie trzeba szukac daleko. W pracy ostatnio mam co rusz przykład że głupota staje się zaraźliwa niczym grypa.

Cytat:
2006-04-26 15:59:20, Yankee pisze:
Ja tylko skończe studia i mam nadzieje gdzieś wyjechać, a co do patryjotyzmu to nie moj prezydent nie moj rzad w dupie mam patryjotyzm

Ciężkie słowa
"Takie będą Rzeczypospolite,jakie ich dzieci chowanie"

Yankee,na jakiej uczelni studiujesz,państwowej czy prywatnej ?
Kto ma naprawiac ten kraj skoro rozumni ludzie chcą go opuścić ?
Kwiat polskiej inteligencji już go opuścił,i mamy to co mamy walkę o władzę a nie o poprawę bytu przeciętnego Polaka.
Słów szkoda i łza się ciśnie do oczu jak patrzy się na to co się obecnie dzieje.

Na Akademi Ekonomicznej państwowa, ludzie wyjezdzaja bo widza co sie tu dzieje dobrze mówisz tu jest walka o władze a nie o Polske, politycy idą wyciągnać tyle kasy ile się da a co z nami sie bedzie działo to ich już to nieinteresuje

Poprostu nasze uczelnie za nasze pieniądze kształcą ludzi dla zachodu , miałem okazje byc studentam akademi ekonomicznej , to wiele osób z mojej byłej grupy juz dawno siedzi gdzies w angli , irlandi , norwegii , ale wracając do tematu to okazało sie ze stan złodzieja kierowcy był dosc powazny , drugiego policja juz ujeła , teraz jestem ciekaw co bedzie dalej , w tym naszym chorym państwie wszystko teraz jest mozliwe

Cytat:
2006-04-26 21:24:04, sterciu pisze:
Poprostu nasze uczelnie za nasze pieniądze kształcą ludzi dla zachodu , miałem okazje byc studentam akademi ekonomicznej , to wiele osób z mojej byłej grupy juz dawno siedzi gdzies w angli , irlandi , norwegii , ale wracając do tematu to okazało sie ze stan złodzieja kierowcy był dosc powazny , drugiego policja juz ujeła , teraz jestem ciekaw co bedzie dalej , w tym naszym chorym państwie wszystko teraz jest mozliwe

Powinni ich zamknąć za kradzież samochodu spowodowanie wypadku itp...to oni jechali to oni złamali prawo ( auta, domy powinny być chronione moje wiec niewchodz bo czeka cie smierc.....) to jest poprostu śmieszne ktoś kradnie ci dorobego twojego życia, ty starasz się to jakoś zabezpieczyć i jeszcze będzie się policja czepiać.....Mam nadzieje że właścicielowi auta nic nie bedzie grozić.....