Skrzynia biegów z 132 w 125p

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Mam pytanie: Czy do skrzyni z Fiata 132 pasuje łapa sprzęgła i łożysko oporowe ze skrzyni polonezowskiej??? Prosze o odp. i z góry za nią dziekuje.

łapa nie pasuje łożysko może natomiast być zamieniane

szkoda... bo nie mam łapy... wiec moze jak by ktos mial... to chetnie bym kupił takową najlepiej z Katowic albo okolic. Jesli ktos ma to prosze o kontakt: gg 9410980, e-mail, badz jakis sms na 508146256 to się odezwę. P.S. dzieki za odp. pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: Domi1985 dnia 2006-04-02 21:05:30 ]

można przedłużyć tą od poldka

Przedłużyć? a coś wiecej na ten temat? w jaki sposób? Może bym jakoś dał radę to zrobić

trzeba przymierzyć - zobaczyć ile gdzie brakuje długości -konstrukcja jest taka sama ,rozciąć i wspawać wstawkę ,albo sprytnie z 2szt. zrobić jedną tnąc asymetrycznie je tak aby po na złożeniu na krzyż i pospawaniu było ok!

To ja mam inne pytanie czy do skrzyni DOHC łapa która mocuje skrzynię biegów do podłużnic pasuje od poloneza oraz czy sam lewarek zmiany biegów posiada spręzyne ustalającą lewarek w pozycji środkowej???

Cytat:
2006-04-23 22:58:11, maestro84 pisze:
To ja mam inne pytanie czy do skrzyni DOHC łapa która mocuje skrzynię biegów do podłużnic pasuje od poloneza oraz czy sam lewarek zmiany biegów posiada spręzyne ustalającą lewarek w pozycji środkowej???

co do lapy to zalezy od tego jaka masz poduszke. Do starszego typu (pojedyncza poduszka) dalo sie dopasowac podpore skrzyni od poldka, kwestja dowiercenia jednego otworu. W nowszych byly dwie male poduszki (cos jak w maluchu) i nijak to nie pasowalo do polonezowskeij podpory. A co do drugiego pytanmia- tak, jest sprezyna agrafkowa pod zewnetrznym mechanizmem zmiany biegow, dostepna po odkreceniu 4 stub M8