Siadła zapalniczka :(

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Zakładałem przekaźnik ...dzisiaj się zorientowałem że nie dieła mi zapalniczka ... czy mogłem cosik wypiąć ? bezpiecznik jest ok radio oświetlenie mi działa.

rozumiem ze chodzi o brak napięcia w gniezdzie ??
czy .............

Tak chodzi o brak napięcia w gnieżdzie nie grzeje zapalniczki

Nadmieniam że to był Przekaźnik opóźnienia oświetlenia .

UP

Przekaźnik chyba nie steruje prądem w zapalniczce tylko bezpiecznik. Bedziesz musiał dostać się do zapalczki od tyłu i zobaczyc czy są kable wpięte. Mają być trzy : +, -, i + od podświetlenia

Sprawdź czy masz napięcie na przewodach zasilających zapalniczkę......jeżeli nie to coś zdziało się w skrzynce bezpieczników albo na przewodach a jeżeli jest to coś z zapalniczką........chyba nie ma innej możliwości

u mnie tez przestala dzialac zapalniczka....porozkrecalem wszystko by dostac sie do kabelkow i wszystko wygladalo ok...jak sie okazalo byl to bezpiecznik :]

czyli jest taka ewentualność że jeżeli oświetlenie radyjko i zegarek działa to mimo to może to być wina bezpiecznika ?

UP

jasne ze tak powiem ci ze znam przypadek ze wszystko hula a zapalniczka nie działa bo poprostu sie spaliła

ja to nawet recznego odkurzacza samochodowego niee moglem podlaczyc,,,do gniazdka zapalniczki,,,podejrzewalem ze jest KAPUTT ,,,ale...ona DZIALA !! ,,,heh,,,prawdopodobnie jest przystosowana na inna koncowke :/