| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
masz12 (S) Moderator VwGroup Seat Cordoba Grójec | 2006-04-10 10:11:04 może znasz dokładny opis błędu jaki jest zapisywany w kompie
dowiedz się czy była czyszczona przepustnica bo to ona potrafi wywalać różne błędy a serwis jak to serwis potrafi tylko wymieniać czasami dobre części i mówią teraz będzie dobrze miałem osobiście pare takich przypadków gdy serwis rozkładał ręce i wymieniał co popadnie a chodziło o jakąś popierdułkę jeszcze jedno może bez znaczenia na jakiej benzynie jeżdzi znajoma słyszałem że te silniki lubią 98 |
masz12 (S) Moderator VwGroup Seat Cordoba Grójec | 2006-04-12 15:45:15 czyli paliwo odpada
nie mam pojęcia jaki ma wpływ na tlenki azotu ale zabrudzona przepustnica czyli mniejszy przepływ powietrza i spaliny są brudniejsze u mnie gdy była brudna to też było coś ze spalinami a tak apropo czyszczenia to serwis powinien wyczyścić ją na 30 tys.km moja propozycja to wyczyścić przepustnice zrobić jej adaptacje i jezeli dalej się zapali to ja się poddaję powodzenia |
masz12 (S) Moderator VwGroup Seat Cordoba Grójec | 2006-04-12 15:55:35 będe dziś u znajomego w serwisie może on coś będzie wiedział
odezwę się jutro |
masz12 (S) Moderator VwGroup Seat Cordoba Grójec | 2006-04-13 08:37:50 byłem wczoraj u kumpla w serwisie seata (człowiek uczy się całe życie)
przedstawiłem mu sprawę no i on stwierdził że: jak napisałeś nie był wymieniany katalizator możliwe że to on się rozleciał powodem może być zbyt delikatna jazda (jezdzi kobieta )po prostu się zamulił jest to podobno czesta przypadłość silników z bezpośrednim wtryskiem
jedyna możliwośc to rozgrzanie silnika do czerwoności podobno może być tak że jeszcze coś z niego będzie kolega mówił że po zimie mają dużo takich przypadków jazda po mieście niskie temperatury no i kat nie osiąga odpowiednich temperatur (właściciele jak odbierają samocchód dziwią sie tylko że spalanie na kompie jest ponad 20l )
czyli gaz do dechy |
masz12 (S) Moderator VwGroup Seat Cordoba Grójec | 2006-04-24 08:30:05 bo taki jest plan serwisowy grupy vw na 30kkm |
masz12 (S) Moderator VwGroup Seat Cordoba Grójec | 2006-04-29 10:53:57 a czy serwis sprawdzał napięcie na tej sondzie ?
a może to katalizatyor lub któryś z wtryskiwaczy leje ? |