MotoNews.pl

Problem z gazem BINGO S4

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Posiadam Forda Eskorta 1,8 16V z instalacją BINGO S4 . Moj problem jest taki że na gazie auto ma moc i przyśpieszenie , ale są takie chwile że jak jadę spokojnie na gazie to samochód potrafi się prawie zatrzymać tak jakby gaz się skończył ale jak przełączę na benzynę i z powrotem na gaz to auto znów przez jakiś czas jeździ normalnie, myślałem że to filter gazu ale wymiana na nowy też nie pomogła. Może ktoś coś wie na ten temat

Mialem podobny przypadek tez w escorcie tylko 1.6 16v instalcja landi nie wiem z jakim kompem ale napewnoo nie bingo. Sytuacja wygladala tak ze jechalem sobie na gazie spokjnie i okilkudziesieciu kilometrach auto przestawalo ciagnac na gazie przelaczalem na benzyne i spowrotem gaz bylo jakis czas ok potrem znowu to samo. wymiana komputera pomogla

Mam Toyotę corollę 1,6 98r. z Bingo s-4 i taki problem pojawia się, ale bardzo rzadko np. raz na miesiąc. Z tego względu nie robię z tym nic, jest tak od początku tj. od dwóch lat. Ja to kładę na karb jakiegoś zanieczyszczenia które jest po chwili "przepalone".
Oprócz tego instalacja sprawuje się bez zarzutu.
Jeżeli u kolegi też występuje to rzadko, to nie radzę nic grzebać, bo częstotliwość usterki nie wzrasta z upływem czasu.