MotoNews.pl

Kluczyk E-46

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszyskich .Mam oryginalny kluczyk od E-46 z trzema przyciskami .tylo jest problem w tym że nie działa , kluczyk jest nierozbieralny czyli nie ma mowy o wymianie bateri, gdzieś mi się obiło o uszy że kluczyk jak długo leży a tak było w moim przypadku ,to się rozładowuje i trzeba go zaprogramować . tylko jak, może ktoś miał taki przypadek . Powiem jeszcze ze po za tym można nim normalnie zapalić samochód . nie działają klawisze funkcyjne w pilocie kluczyka . czyli otwieranie ,zamykanie ,czy otwieranie klapy .

te kluczyki sie laduja w czasie jazdy.. bmw zaleca zmiane kluczykow co miesiac. sprobuj go moze podladowac jezdzac przez jakis czas z tym co nei dziala w stacyjce. moze sie nie rozkodowal... a koszt programowania to cos okolo 200pln. powodzenia.

tak swoja droga to widze ze jest jakis wysyp e46.. przynajmniej na tym forum.

[ wiadomość edytowana przez: moCry dnia 2006-04-27 21:29:16 ]

OK. od jutra zaczynam jeżdzić na tym nie działającym .oczywiście mam jescze drugi taki sam sprawny . Jak byś mógł jescze napisać jak wiesz w przeciągu jakiego czasu on powinnien się naładować . jeśli wogóle się da

Cytat:
2006-04-27 21:15:55, depeche pisze:
Witam wszyskich .Mam oryginalny kluczyk od E-46 z trzema przyciskami .tylo jest problem w tym że nie działa , kluczyk jest nierozbieralny czyli nie ma mowy o wymianie bateri, gdzieś mi się obiło o uszy że kluczyk jak długo leży a tak było w moim przypadku ,to się rozładowuje i trzeba go zaprogramować . tylko jak, może ktoś miał taki przypadek . Powiem jeszcze ze po za tym można nim normalnie zapalić samochód . nie działają klawisze funkcyjne w pilocie kluczyka . czyli otwieranie ,zamykanie ,czy otwieranie klapy .

jak to nierozbieralny przecież z tyłu jest klapka ktorą zdejmujesz a pod nią są dwia wkręty

Chyba nie w tym modelu mój nie ma żadnej klapki ani wkrętów .

Cytat:
2006-04-28 07:49:56, depeche pisze:
Chyba nie w tym modelu mój nie ma żadnej klapki ani wkrętów .

a możesz zapodać fotke?
i ktory masz rok auta?

[ wiadomość edytowana przez: hz10 dnia 2006-04-29 17:34:45 ]

Żadne fotki tu nie pomogą bo tam nie ma czegoś do otwierania .rok 2001 .Ale dzięki już se poradziłem w otwarciu kluczyka nierozbieralnego za pomocą młotka .żartuje ale dostałem się do środka i co widać baterię wlutowaną na stałe i co odziwo jest naładoawna ma ponad 3v . A kluczyk dalej nie działa .Nadmienie jeszcze że że kluczyka już nie złoże chyba że go skleje .Zostaje chyba tylko serwis. Chyba że ktoś ma jakiś inny pomysł...