Pytanie do elektryków -->> foto

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
Jestem laikiem w tych sprawach wiec:
W tym silniku moduł jest przykrecony do aparatu od spodu, mam pytanie gdzie idą kabelki z modułu? i z kąd idą kabeliki do cewki i które to + a które - przepraszam za moją głupote

z tego co sie orientuje to ida do wewnatrz aparatu i wychodza do cewki.ale moge sie mylic
a +sprawdz miernikiemale chyba ten zielony to niby minus a drugi to plus.pozdrawiam.ale nich ktos jeszcze pomoze moze wilk?

zrób zdjęcie wyżej a zobaczymy

help

a czemu to ma ci słuzyc co masz za problem bo ze zdjecia to wiele ne wynika takiego silnika niemam wiec niemoge isc sobie zerknac jak mam usiebie i pozatym to juz jest miej popularna wersja wiec i inni pewnie bedą mniel klopoty z podpowiedzią tak na wyczucie to pewnie ida do modułu lub cefki co do + to miernik lub zaroweczka

To nie jest foto mojego auta, zrobił je dla mnie PrzemoI za co mu dziękuje. Ja mam w swoim samochodziku instalacje od poldka i jakiś dziwny aparat zapłonowy, chcę zrobić to tak jak powinno być. Aparat z modułem już kupiłem tylko teraz chcę to podłączyć bezbłednie żeby nic nie spalić.

PS. To jest fotka silnika CVH

Do modułu dochodzą zielony i czarny (nawet na wtyczce je widać). Czarny to "+" po zapłonie, a zielony jest wyjściem na "-" cewki. Na cewce też masz "+" czarny. I cała filozofia.