MotoNews.pl
7 Bilstein B4 - montaż (143262/0) - NT

Bilstein B4 - montaż

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Założyłem te amorki i jeździ się super (może te stare były bardzo zużyte ). Auto jeździ jak po szynach. Jest jednak problem. Osłonki które kupiłem rozmiarowo są niby OK. Z lewej strony wszystko OK, ale z prawej osłonka zaczepia sie o ten pierścień na amorze. Stąd moje pytanie, czy te pierścienie co zakładane są na amor przy kupieniu, ściąga się przy montażu ??

Fotaka na opakowaniu.

Z pierścieniem zamontowane.

Bez pierścienia.

Jeśli ściągne te pierścienie to nic nie będzie zaczepiać i będzie OK, tylko czy to nie wpłynie negatywnie na trwałość amora :

Ja mam pytanko odnośnie tych amortyzatorków. Chcę kuoic na allegro, są za 203 zł. Wczesniej się interesowałem w sklepach i gosciu mi mówił że do mojego rocznika 95 ma w katalogu 3 rodzaje które różnią się mocowaniem i może byc problem bo niewiadomo. w katalogu bilsteina jesyt powiedziane ze pasuja do wszystkich od 92 roku. Dodam że te w o które sie pytałem w sklepie to były firmy KAYABA.
Prosze pomóżcie bo nie chce kupić tych na allegro, rozebrać samochód i się okaże że nie pasują.
Pozdrawiam!!

Cytat:
2006-04-19 08:35:59, vicia pisze:
Założyłem te amorki i jeździ się super (może te stare były bardzo zużyte ). Auto jeździ jak po szynach. Jest jednak problem. Osłonki które kupiłem rozmiarowo są niby OK. Z lewej strony wszystko OK, ale z prawej osłonka zaczepia sie o ten pierścień na amorze. Stąd moje pytanie, czy te pierścienie co zakładane są na amor przy kupieniu, ściąga się przy montażu ?? Fotaka na opakowaniu. Z pierścieniem zamontowane. Bez pierścienia. Jeśli ściągne te pierścienie to nic nie będzie zaczepiać i będzie OK, tylko czy to nie wpłynie negatywnie na trwałość amora :

spokojnie możesz to usunąć ja mam takie same i miałem ten sam problem

Cytat:
2006-05-07 21:19:08, leczyko pisze:
Ja mam pytanko odnośnie tych amortyzatorków. Chcę kuoic na allegro, są za 203 zł. Wczesniej się interesowałem w sklepach i gosciu mi mówił że do mojego rocznika 95 ma w katalogu 3 rodzaje które różnią się mocowaniem i może byc problem bo niewiadomo. w katalogu bilsteina jesyt powiedziane ze pasuja do wszystkich od 92 roku. Dodam że te w o które sie pytałem w sklepie to były firmy KAYABA. Prosze pomóżcie bo nie chce kupić tych na allegro, rozebrać samochód i się okaże że nie pasują. Pozdrawiam!!

Ja kupowałem na tył, ty zapewne mówisz o przodzie. Były 2 typy z długim łącznikiem stabilizatora oraz z któtkim. W katalogu bilsteina zobaczysz który do ciebie pasuje. Jednak po 93r. były te z któtkim łącznikiem.