| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
ŁUKASZ_GAJER miałem Espero 11 lat Warszawa-Rembertów | 2004-04-27 20:54:02 Dystanse z Poloneza, kupione na szrocie po 2,50pln od sztuki.
Mimo iż Polonez ma rozstaw śrub 4x98 to ku mojemu ździwieniu pasowały bardzo dobrze! Nie są specjalnie grube, więc nie wymagało to użycia dłuższych śrub. Oczywiście mógłbym (tak jak inni moi kumple z okolicy) pozakładać ich po kilka sztuk na każdym kole, ale musiał bym wymienić wszystkie śruby no i niewiadomo jak by to wyszło w praktyce od strony technicznej, więc dałem sobie spokój z dalszym usilnym poszerzaniem... Jaki efekt po założeniu? Jeździ się bardzo dobrze i jak najbardziej polecam! P.S.Napewno nie popękają! Przed założeniem sprawdziłem je rzucając nimi o asfalt i nieuległy najmniejszym uszkodzeniom! (gniotsa-niełamiotsa)
![]() |
SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2004-04-27 21:01:32
Hmm, rzucanie nimi o ziemię nie było akurat najrozsądniejszym posunięciem... mniej więcej z tego samego powodu nie rzuca sie o ziemię tarczami hamulcowymi. W ten spsoób nie popękają w widoczny spsoób, ale powstaną na ich powierzchni mikro - pęknięcia Pozdrawiam - Speed R |
Adminek Klubowy Weteran To była bryka.:) budziła RESPEKT.! | 2004-04-27 21:30:13 eeee.. no pytanie co to jest piszesz dystanse z poloneza ale jak mi wiadomo fabryczne polonezy niemiały dystansów czy może jest to jakaś cześć piasty.? |
QLogic Espero1.5, Nubira2.0 Warszawa Tarchomin | 2004-04-27 22:01:08
Popatrz na drugie zdjecie, ta tarcza jest pelna takich pekniec. A jakie te pekniecia moga miec skutki? |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2004-04-27 22:27:51 Dokładnie...
Najpierw potraktowałem to jako zarysowanie... Ale 2 fotka, godzina 15... Całkowicie potwierdziło Nasze obawy Ponoć Brembo jest robione w Polsce... |
Tomek-Mydlowski Warszawa | 2004-04-27 23:20:45 eeejj......popatrzcie dokładniej.....TO NIE SĄ ŻADNE PĘKNIĘCIA - a przypalenie klockiem, taki osad.
Nie straszcie człowieka!!! |
SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2004-04-27 23:22:22
Może nie tyle przereklamowane, co często niewłaściwie użytkowane. Z tarcz Brembo moge polecić model "Brembo Oro", choć mimo wszystko uważam, że najlepsze jakościowo układy hamulcowe wykonują dwie firmy: - EBC Brakes (do jazdy usportowionej) - ATE (doskonałe jakościowo komponenty z powodzeniem wykorzystywane w ulicznych "szarżach" Pozdrawiam - Speed R |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2004-04-27 23:24:46 Jeśli tak, to luz... Bo wygląda bardzo podejrzanie |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2004-04-27 23:27:57 Pomysł na dystanse jest THE BEST!!! P.S. Na fotce nr 1 to naprawdę wygląda jak pęknięcie tarczy!!! |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2004-04-27 23:41:26 Są do zniszczenia.
Ale w cięższym aucie... Zainteresujcie się firmą Ats... Tarcze robione w Polsce... Ale opinie bardzo dobre. Robią tez na zamówienie... Większe. |
ŁUKASZ_GAJER miałem Espero 11 lat Warszawa-Rembertów | 2004-04-28 00:16:39 LUDZIE! To nie są żadne pęknięcia! To zwykły osad z klocków! To zupełnie normalne! A tarcze same w sobie są zajebiste! Jak to już powiedział Tomek: hamują rewelacyjnie a jedyną ich wadą jest wydawanie dziwnego szumu (warkotu) podczas ostrego hamowania... Co do Polonezowskich dystansów... W każdym Polonezie są one montowane - i z przodu i z tyłu. Na szrocie na którym byłem spotkałem 8 Polonezów bez kół i na każdym z nich były te dystansiki... Oprócz tych które były na samych Polonezach, facet na szrocie w magazynie w którym przechowywał pojedyńcze części, miał całą skrzynię tych dystansów uzbieranych przez kilka lat! |
Jacenty Klubowy Weteran Nubira III, KIA SEDO ... Suwałki | 2004-04-28 08:59:06 Jak widać na zdjęciu 2 coś dużo jest tych "osadów" |
ŁUKASZ_GAJER miałem Espero 11 lat Warszawa-Rembertów | 2004-04-28 10:11:34 Jest ich dużo, ponieważ tarcza nacinana szybciej ściera klocki swoimi nacięciami, dzięki czemu jednocześnie lepiej hamuje |
Kufel Espero 2.0 CD Warszawa | 2004-04-28 12:33:29 Cześć
Łukasz, czy na zdjęciach w "getcie" dystanse te są juz założone na kołach? Jak nie, to nie zapomnij o zaprezentowaniu sie Z tego co pamietam, to masz ponadstandardową szerokość opon, wiec ciekaw jestem wyglądu. Pozdrawiam. Paweł. |
Lee GF8 Katowice | 2004-04-28 13:34:39 z tego co wiem to polonez ma otwor centrujacy 58mm
a esperyna 56,6... Lukasz jak to rozwiazales?? a jesli nie rozwiazales to czy sa bicia na kierownicy?? ps: polonez to jednak przydatny samochod |
Luk-i Espero1.5 / Focus1.6 Łódź | 2004-04-28 18:42:49 Mam pytanie odnośnie tych dystansów.
Jaka jest ich grubość ? |
raffsa Klubowy Weteran Espero Miasteczko Slaskie | 2004-04-30 22:58:00 BREMBO - jest w Częstochowie
Wieć tarcze są z częstochwy !!!. Pozdrawaim raffsa |