Uszczelki drzwi omega A sedan-kombi

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy uszczelki tylnich drzwi są takie same w sedanie jak i w kombi?
W mojej omie mocno szumi, i jest to szum opon(powietrza opływajacego ome), choć są wąskie (tylko 195). Przy 50km/h mam tak głośno jak w astrze F przy 110km/h. Podejrzewam że są to właśnie uszczelki drzwi(choć smarowałem je i wogole). Są juz pełnoletnie więc może trza wymienić.

A może ktoś ma tanio uszczelki drzwi w bardzo dobrym stanie dla omy A?

A może to most?-nie mam pojęcia-bardziej stawiam na szum opon i powietrza.

pozdrawiam

W mojej starej omedze A caravan też miałem taki szum, jednak nie pochodził on z uszczelek tylko z tylnych łożysk. Proponuję sprawdzić tylne łożyska bo uszczelki to mało prawdopodobne.

Uszczelki są trochę dłuższe i inaczej gięte,ale da rade dopasować
Co do szumów to moga to być łożyska tylnych piast, ewentualnie łożyska dyfru.Ewentualnie nieszczelność tylnych drzwi.Z tyłu lubią same odsuwać się szyby.
No i pozostaje jeszcze jedna sprawa,mianowice dziury w podłodze hehe .
Zresztą po tych naszych cholernych drogach to wszystko zaczyna z czasem szumieć, skrzypieć, trzeszczeć itp.,itd.

No tez zaczalem podejrzewać łożyska teraz(choc mi sie ciagle wydaje ze to szumopon), w środe sie sprawdzi..
Meczy mnie ten szum od dawna, juz nawet mam calą podłoge wylozoną gąbka i sie troche uciszylo, no ale nie tak jak na limuzyne przystało

ok

pozdrawiam

Witam. A progi może masz dziury pod plastikową osłoną na progu i tak szumi lub co to za opony może jakieś stare.

opony fulda-2000 chyba rocznik. Progi, nadkola, podłoga wszystko jest po remoncie(dlatego szkoda ome na złom oddać,trza jeździć). Założyli mi nadkola plastikowe na tylnie koła-ale to nie powoduje zwiększonego szumu powietrza. Opony letnie czy zimowe to tak samo głośne są. Skoro uszczelka mimo pelnoletności jakoś jest podociskana i nie ma szpar-no to to nie uszczelka jest winna. Mimo że wygląda mi to na szumopon/powietrza toi tak sprawdze te łozyska-może jednak toone(co wątpie, alebym sieucieszył jak to by była przyczyna mojego problemu)

ok, ja działam, może płytami całą podłoge obspawam,nie wiem

pozdrawiam