Mokrow Corsie!!!???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco

Czesc witam wszystkich hi i nowy problem wymienilem akumulator w moim autku i na wierzch polorzylem kawalek gumy by woda nie zaciekala na niego a teraz zobaczylem ze cala przednia czesc podlogi pasazera jest mokra ! cholera co jest po deszczu byla tez woda na polce od pasazera.Rozkrecilem i okazalo sie ze ta cala gapko- izolacja u pasazera jest mokra. Z kad ta woda. nie ma zadnych dziur ani rdzy, sciagnolem gume z akumulatora bo pomyslalem ze to moze przez nia woda naciekla gdzies do kanaluw wentylacyjnych i tamtedy do srodka.Jest to tylko z przodu od pasazera. 'CO RADZICIE JAKIES POMYSLY? Narazie poprostu musze wysuszyc i poczekac wiec jezdze z rozbebranym miejscem pasazera zamiast wozic tam moja dziewczyne

Zazwyczaj jestem na Forum Corsy ale pomocy i wskazowek szukam wszedzie z gory dziekuje za wszystkie

Może z nagrzewnicy???

nie raczej nie z nagrzewnicy, poziom plynu jest ciagle ten sam wiec raczej to nie to.Ale dzieki

wyglada jakby cieklo gdzies po uszczelce od drzwi lub gdzies po boczku z gory w kazdym razie z boku.........

Cytat:
2006-04-30 16:21:19, likoss pisze:
wyglada jakby cieklo gdzies po uszczelce od drzwi lub gdzies po boczku z gory w kazdym razie z boku.........

Proponuje prosty sposob, wejdz do auta i niech ktos polewa auto woda np z węża ogrodowego tylko caly czas przez jakeis 15-20 minut i moze bedac w środku zoabczysz skad bierze sie przeciek. Mialem podobny problem w Moim Audi, ciagle po deszczu byla woda w bagazniku wiec prosty sposob wszedlem do bagaznika,ojciec polewal woda bagaznik a Ja z latarka szukalem przecieku i sie okazalo ze uszczelki pod kloszami byly stare i zurzyte, wiec uszczelnilem silikonem, sprobuj moze pomoze Pozdrawiam

Dzieki wlasnie powoli i ja ochodze do wniosku ze to uszczelka od drzwi bo tylko uszczelka jest mokra i wtym miejscu woda przecieka do srodka.Ale to jest dziwne bo przeciez sa dziury w uszczelce odprowadzajace z niej wode na zewnatrz. Musze odkrecic jeszcze plastikowa oslonke na prog i dopiero w taki sposob dostane sie do uszczelki dzieki jeszcze raz

juz wiem to uszczelka od wlotu powietrza