| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
madzia_83 TOYOTA MANIAK Mimlowóz e9 Gardawice | 2006-04-24 07:21:49 Na wstępie przperaszam, że w dziale technicznym ale chyba tutaj bardziej pasuje niż w OT.
Chodzi o to, że jeżdżąc jeszcze E8 zatankowałam Pb95 na Shellu i ...no właśnie auto wydawało dziwne odgłosy i miałam problemy aby dojechać z K-c do mojej miejscowości (a to jakieś 22 km). Po prostu silnik głośno chodził a auto nie miało przyspieszenia (bałam się czy nie zatrzymi się gdzieś w drodze) zastanawiam się czy to paliwo nie nadaje się do silników gaźnikowych teraz chciałabym spróbować raz jeszcze ale tankując E9 z silnikiem na wtrysku i wiecie - nie chciałabym mieć tego samego. Może ktoś się orientuje czy na to podobno świetne paliwo reagują tak tylko jednostki gaźnikowe?? |
carinus TOYOTA SPEC Lexus IS 200+UAZ 469 lubuskie /Belgia | 2006-04-24 21:25:04 Najbardziej podpada to pod kiepskie paliwo.Nie ma rozgraniczenia paliw do gaznikowcow i na wtrysku.Brak olowiu moze zaszkodzic tylko i wylacznie gniazdom zaworowym ale jazda musi byc plynna.No chyba ze cos sie stalo z samym gaznikiem. |
madzia_83 TOYOTA MANIAK Mimlowóz e9 Gardawice | 2006-04-25 18:14:30 Tz. jest tak, że faktycznie gdy wycofywali benzynę UN to częśc posiadaczy wiekowych samochodów wpadła w panikę bo ich auta nie były przystosowane do Pb ale...nie Toyota. E8 tankowałam UN i Pb jak mi pasowało i nie musiałam bawić się w chemika.
Naprawde nie miałam z E8 problemów a tankowałam na wielu stacjach. Nie wiem czy to jakość tego paliwa... wtedy tankowałam w Katowicach - teraz chcę zatankować w Łaziskach Górnych (pozdro dla marcina). Po prostu szkoda mi wywalać kasę na paliwo po którym auto będzie zdychać. Aha jeszcze jedno, na dystrybutorze na Shellu pisze Pb 95 V-Power - moze to te "dodatki" robią takie zawirowania?? |
marcin032 TOYOTA MANIAK E11, E12 Białystok | 2006-04-25 19:10:08 Ostatnio słyszałem niepochlebne opinie na temat Shella Koleś odebrał new Yarka z salonu, nabombolił jakiegoś shellowego paliwka i do domu nie dojechał. Autko całkowicie odmówiło współpracy. Po zaciągnięciu do ASO, stwierdzili złą jakość benzynacji
P.S. Czy ktoś z Was słyszał coś złego o BP?? |
madzia_83 TOYOTA MANIAK Mimlowóz e9 Gardawice | 2006-04-25 19:21:50
Marcin a ja co chwilę słyszę reklamę w radio: "Paliwo Shell - zalecane przez Toyotę" ... I bądź tu człowieku mądry. Tak ogólnie słyszałam złe opinie na temat Orlena (że syf i że zatyka filtry paliwa) a ja tankuję jak już to w Mikołowie i dotychczas byłam zadowolona. A na BP tankuje od roku czasu i jestem jeszcze bardziej zadowolona niż z Orlena. Auto ma "kopa" po paliwie z BP i nie spala sie szybko. Z tym Shellem to mam zabitego gwoździa teraz. |
marcin032 TOYOTA MANIAK E11, E12 Białystok | 2006-04-25 19:32:27
Temu kolesiowi w salonie Toyoty też polecili Shella. P.S. Toyota zalecała także Castrola SLX-a i co wyszło |
carinus TOYOTA SPEC Lexus IS 200+UAZ 469 lubuskie /Belgia | 2006-04-25 22:04:03 W tej sytuacji nie mozna osądzac calej sieci na podstawie wpadki pojedynczej stacji.Niekiedy ajenci ktorzy mają tylko patronat jakiegos koncernu paliwowego maja mozliwosc dokupienia dowolnego paliwa w innych rozlewniach.Jezeli ktos zobowiązuje sie na sprzedaz np. 100t paliwa schell miesiecznie a zabraknie mu tego paliwa to korzysta z innych tanszych dostawcow i tak robi sie młyn.Podobną sytuacje mam w mojej miejscowosci z gazem LPG.Wlasciciel ma regularne dostawy gazu ze Statoil,lecz gdy brakuje mu gazu a nastepna dostawa jest za jakis tam czas to posiłkuje sie gazem z jakiej firmy Logistik (jakosc gorsza niz zła).I teraz mam ruletke na jaki gaz trafie,taki dostane. |
Suchy (M) TOYOTA SPAMER Yaris, Carina i Aven ... SPAM | 2006-04-25 22:27:23 co do paliwa to tankuje rzadko a jak tankuje to albo na statoilu albo w KPK (zajedni autobusowej)
a co do gazu to niedawno słyszałem taki przypadek że koles zatankował pande gazem (ale tóz po napełnieniu tych zbiorników na stacji) to z zbiornika wylali 4 litry wody |
Grzesiek TOYOTA FRIEND ![]() Opel Astra II/ HONDA ... Białystok | 2006-04-25 22:50:33 Marcin, ja tankuję na BP - LPG i benzynę Ultimate98 i jest ok-polecam
kiedyś,za czasów jak miałem jeszcze ładziankę bez gazu, to tankowalem ją na shellu-właśnie Vpower 95- i śmigała aż miło. |
madzia_83 TOYOTA MANIAK Mimlowóz e9 Gardawice | 2006-04-26 19:31:33 Ponieważ jak widac stacja stacji nie równa więc wymyśliłam, ze zatankuje np. pół baku, przejade się i jak będzie OK to dotankuję do fulla |
CzapCzap T E L E T U B I Ś | 2006-04-26 20:12:39 Pieknej E9 |
madzia_83 TOYOTA MANIAK Mimlowóz e9 Gardawice | 2006-04-26 21:14:50 dokładnie - teraz już E9
Pisz kiedy będziesz - zorganizuje się spota ![]() |
marcinm TOYOTA MANIAK ... | 2006-04-26 21:38:56
ehh, sorki zaplątałem się
w niedzielę będę jechał i w czwartek/piątek będę wracał. w niedzielę kiepsko, bo chyba nie będę jechał sam, ale wracał już będę sam, i potem w niedzielę też będę jechał sam... będę informował na bieżąco co i jak, bo bardzo chętnie bym się z kimś zakręconym na Toyki zobaczył
także może 7 maja byłby ok?? pozdrowionka m |
MisiekII (S) T E L E T U B I Ś Diesel Power Drift Machine Super Turbo Burnout | 2006-04-26 22:17:36 A czemuż to SAM musisz być?
Sam-na-sam? |
CzapCzap T E L E T U B I Ś | 2006-04-26 22:25:23
Ja wysiadam |
paniol2005 TOYOTA FRIEND Renault Scenic Ruda Śląska | 2006-04-26 22:28:12 |
MisiekII (S) T E L E T U B I Ś Diesel Power Drift Machine Super Turbo Burnout | 2006-04-26 22:46:58 Za dużo sobie pozwalam, co? |