Kłopot z intal. lpg

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Po jeździe na gazie i ponownym uruchomieniu /na ciepłym silniku/ nie chce przejść na gaz - objaw jak przy pustej butli. Po ostygnięciu odpalam na benzynie i przechodzę na gaz i jest ok do ponownego uruchomienia. Dziwne

Ktoś mał podobne doświadczenia.

jak tam plyn chlodniczy i jego stan? moze jest historia...

Cytat:
2006-04-11 13:58:31, AdamZuk pisze:
Po jeździe na gazie i ponownym uruchomieniu /na ciepłym silniku/ nie chce przejść na gaz - objaw jak przy pustej butli. Po ostygnięciu odpalam na benzynie i przechodzę na gaz i jest ok do ponownego uruchomienia. Dziwne Ktoś mał podobne doświadczenia.

co to znaczy obajw jak przy pustej butli? bo przy pustej butli po przelaczeniu sie na gaz silnik po prostu gasnie z braku paliwa..to miales na mysli? masz w instalce czujnik temp czy przelaczasz po wejsciu na obroty? jesli to pierwsze i do tego po prostu nie chce ci przelaczyc na gaz to pewnie ten czujnik..

doprecyzuj co dokladnie sie dzieje i wtedy pogadamy

Cytat:
2006-04-11 18:15:15, qbaj pisze:
co to znaczy obajw jak przy pustej butli? bo przy pustej butli po przelaczeniu sie na gaz silnik po prostu gasnie z braku paliwa..to miales na mysli? masz w instalce czujnik temp czy przelaczasz po wejsciu na obroty? jesli to pierwsze i do tego po prostu nie chce ci przelaczyc na gaz to pewnie ten czujnik.. doprecyzuj co dokladnie sie dzieje i wtedy pogadamy

Czujnika na temp. nie mam tylko po osiągnięciu 2,5ty. obr./min przełaącza się na gaz. Pusta butla jest pusta jak bęben. Dziś przejechałem 2,5km na stacje Shell i o dziwo odjechałem na lpg
PS Nie byłem tam w celu tankowania ale po kupon rabatowy 25% na opony Continentala. Planuje zakup do innego samochodu.

ja mam tak ze po osiagnieciu przez silnik a raczej po osiagnieciu przez czujnik 20 stopni na gaz sie przelancza w momencie gdy silnik schodzi z obrotow jesli byl powyzej 1500 obro/min.
Moze cos masz skwaszone w ustawieniach komputera? bylo tak zawsze czy ostatnio sobie tak wymyslilo?
Moze na kompie masz jakeis glupawe widelki miedzy ktorymi sie przelancza, np od 0 do 50 stopni, powyzej nie przelaczy Bym sie wybral do gaziarza co by looknal ...