MotoNews.pl

Pompa wspomagania - regeneracja

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy ktoś może wie gdzie w Warszawie można niedrogo zregenerować pompę wspomagania? Ewentualnie gdzie można tanio kupić już zregenerowaną? Silnik 1.6 16V XI 1997

www.maglownice.pl
Polecam!

Drodzy są, ale dzięki za info!!!

Cytat:
2006-05-09 15:58:34, jamilko pisze:
Drodzy są, ale dzięki za info!!!

Drodzy

ja u gościa uszczelniałem pompe i zapłaciłem razem z wyjeciem i załozeniem 250zł. Juz od roku jest sucha jak pieprz.
Gdzie indziej za to samo zapłacisz 400-600zł tylko bedzie sie to nazywało regeneracja (oczywiscie nic wspólnego nie bedzie miało z praewdziwa regeneracją).

Tak naprawde regeneracja z prawdziwego zdarzenia to wymiana całego srodka, zostaje tylko obudowa. Koszt samego srodka to ok 600zł, prawie tyle samo co nowa pompa.

oj cos mi sie wydaje ze taka pompa po regeneraccji ciut mniej kosztuje - jak sie odda swoja oczywiscie

Cytat:
2006-05-09 20:15:49, PUNIU pisze:
oj cos mi sie wydaje ze taka pompa po regeneraccji ciut mniej kosztuje - jak sie odda swoja oczywiscie

regeneracja regeneracji nie równa. w wiekszości przypadków jest to tylko odwrócenie tego zewnętrznego bierznika(tej częsci po której chodza łopatki wirnika) lub tylko uszczelnienie i wymiana łozyska.

Najczęsciej zuzywa sie ten zewnetrzny bierznik i nie darady bez naprawde specjalistycznych narzedzi naprawic tego.

No mi krzyknął 300 zł za uszczelnienie. Dlatego napisałem, że drodzy są...