MotoNews.pl

śrubeczka

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam pytanie co to jest za śrubeczka na silniku z dziurką taka mniej więcej nad sprężyną zawieszenia...bo zaczeła się troszke pocić olejem i nie wiem od czego...

to jest "gwizdek" jak wylatuje przez nia olej to poszla Ci uszczelka pod glowica.
Z drugiej strony silnika jest taka sama.

uuu jak zaczyna pojawiać się tam olej to szykuje sie wymiana uszczelki pod głowicą.

Hellooo! Korzystając z okazji: DamianS: jakie masz inne objawy tego? spadła moc?, pyrka tak dziwnie czy coś w tym stylu?
Gwizdże? Bo ja ma coś takiego ze minimalnie (bardzo mało ale zauważalnie spadła mi moc, i tak dziwnie pyrka jak się wkręca, ale nie gwizda i śróbka suchutka, czy to uszczelka?

Zdecydowanie uszczelka pod głowicą (Abdull) a fakt suchości owej śrubeczki świadczy o nienagannym stanie pierścieni!! Przecież owa śrubka nie uświni sie od benzyny. To może być tylko olej. Co do dźwieków jakie miałaby wydawać owa śrubka to napewno nie jest to gwizdanie. Jest to dźwięk przypominający "przewiew" na uszczelkach przy tłumiku, czyli raczej cykanie występujące głównie podczas dodawania gazu.
Jeśli chodzi o Twój przypadek -DamianS- to tak jak napisałem wyżej wedle mojej wiedzy będą to pierścienie no i zużyta bądź poprostu niedokręcona głowica. Sprawdź czy twój silniczek oprócz benzynki nie wcina oleju!!
Myśle że wszystko jasne. Fajnie by było gdybyście żucili jakieś informacje na temat tego co wymyśliliście!!
Pozdrawiam i Sie Ma!!

Cytat:
2003-04-22 17:50:52, Abdull pisze:
Hellooo! Korzystając z okazji: DamianS: jakie masz inne objawy tego? spadła moc?, pyrka tak dziwnie czy coś w tym stylu?
Gwizdże? Bo ja ma coś takiego ze minimalnie (bardzo mało ale zauważalnie spadła mi moc, i tak dziwnie pyrka jak się wkręca, ale nie gwizda i śróbka suchutka, czy to uszczelka?

no mam takie pyrkotanie, pozatym to z tej śróbki to nie cieknie raczej jakoś mocno tylko tam sie wilgotno zrbiło, i troche szybko sie silnik grzeje, a to pyrkotanie takie dziwne jak jakis mały traktorek

Abdull: sprawdz czy Ci spod kolektorow nie trzaska (odpal silnik i lapke przyloz (tylko nie dotykaj ma sie rozumiec!). Moze to byc to.

ide wymieniać dzisiaj uszczelke pod głowicą zobaczymy jak pójdzie