MotoNews.pl

Help me!!!!! Potrzebuje schematu okablowania.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Potrzebuje schematu okablowania wnętrza a na forum tego niemogłem znaleźć jak to gdzieś jest to niech admin podeśle mi linka i wykasuje wontek za 2 czy tam 3 dni.

Pozdro

hmm...... dokładnie to potrzebuje podłączyć radio poza stacyjką tak zeby mogło grać nawet jak jest stacyjka wyłaczona

masz na zwykle kosti ISO?? jezeli tak to masz tam kable od zasilania: czerony-ciagle 12V, zolty-12V po przekreceniu kluczyka w stacyjne!
wiec nic prostrzego tylko musisz rozciac te kable i zczepic je tak zeby z czerwonego szedl ciagly prad tam gdzie szedl od poczatku (czyli do czerwonego) i dodatkowo dolaczyc go musisz do tego zoltego co idzie do radia!! a ten zolty co idzie od stacyjki zaizoluj tasmą... zagmatwany troche ten opis... ale jak cos do na gg pisz:]

To może poprowadź kable zasilające bezposrednio od akumulatora do radia z dodatkowym bezpiecznikiem na + (ok. 30cm od akumulatorea) - tak jak się robi zasilanie pod wzmacniacz.
Ja tak mam i jak na razie wszystko gra.

W radiu połącz 2 kable żółty i czerwony i podłącz pod zasilanie zapalniczki i radio bedzie grało gdy je włączysz(cały czas) Sa takie małe zaciski plastikowe w każdym sklepie moto. zaciskasz kombinerkami blaszke w plastik zatrzaskujesz i gotowe. nawet nie musisz odizolowywać kabli!

czerwony to zasilanie
żółty to pamięć radia albo na odwrót musza być zmostkowane. jak nie bedą polaczone do zasilania to przy kazdym wł iwył radia bedziesz szukał stacji zaprogramowanych wczesniej na nowo.

[ wiadomość edytowana przez: Brodzia dnia 2006-05-06 02:28:43 ]