| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Góral (M) Loża Szyderców Opel Meriva A Helmond | 2006-04-23 15:46:23 od tego szalonego pomysłu cię nie będziewmy odwodzić
to bardzo słuszna idea... chyba że więcej w niej dziur niż blachy ![]() |
sheriffnt Loża Szyderców Łada 21072/Fiat Temp ... Gdynia | 2006-04-23 15:55:05 Wcale nie będziemy Ciebie odwodzić od naprawy tego auta, "kopiejki" (2101) są naprawdę już rzadkimi i ciekawymi autami, a pod względem mechanicznym niewiele się różnią od późniejszych 2107, więc z częsciami mech. nie będziesz miał problemu i są dosc tanie, ważne by naprawić karoserię i zachować oryginalne wnętrze |
arsen SYMPATYCZNY GOŚĆ PRZYJEDŹ ZOBACZ!!!!! . | 2006-04-25 16:07:56
hmm dawno u was w jakims takim watku nie pisałem ale chyba warto... wzmocnienia?? chodzi o pas czołowy??? i tylni?? bo jesli tak to sa całkiem inne... co do progów sa prawie takie same andrzeju.... prawie robi duza róznice sam wiesz ze orginalne były troszke inne (mniej wypukłe) a co do czesci do renowacji 2101/2 to moje skromne zdanie jest takie..UKRAINA!! czesci tanie solidne i jest wszystko od reki
pozdrawiam i zycze udanej restauracji... bo jakby ci sie odechciało... i nie mogłbys patrzec na to autko to wiesz... moj priw stoi otworem a i pezot moze sie z garazu wyprowadzic ![]() |
arsen SYMPATYCZNY GOŚĆ PRZYJEDŹ ZOBACZ!!!!! . | 2006-04-25 16:32:28
ale to lepiej dac jakiejs chartowanej piatki albo ósemki bedzie sztywniej i dłuzej w czerwonej tak miałem i w sumie tylko tylna belke mi jadło gdzie było wszytsko orginalnie jakby nie było.... nadal chetnie bym ja tego..![]() |
arsen SYMPATYCZNY GOŚĆ PRZYJEDŹ ZOBACZ!!!!! . | 2006-04-25 23:22:19
|
arii82 MEGA ŁADZIARZ jest ETA była 21100/ ... Chełm/Kulik | 2006-04-27 06:48:13
A co cię dokładnie interesuje, często jeżdzę za wschodnią granicę. Najczęściej do Włodzimierza - największy wybór i najlepsze ceny. Niedługo znowu pojadę bo sam chcę kupić parę szpargałów. |
arii82 MEGA ŁADZIARZ jest ETA była 21100/ ... Chełm/Kulik | 2006-04-27 13:44:08
Akurat tym się interesowałem, zazwyczaj kupywałem jakieś części mechaniczne lub jakieś pierdoły. ale jak będę teraz to się zorientuję w cenach i napiszę na forum |
arecki99 SYMPATYCZNY GOŚĆ Ford Aerostar/Lada 2 ... W-wa Wesoła | 2006-04-29 09:32:38
No to byłbym wdzięczny za takowe informacje
|
arecki99 SYMPATYCZNY GOŚĆ Ford Aerostar/Lada 2 ... W-wa Wesoła | 2006-05-07 21:09:50 No Panowie!!! Dzisiaj Ładzianka zrobiła pierwsze metry samodzielnie po podwórku
Czyszczenie pompy paliwa i gaźnika, podładowanie aku i pali za pierwszym razem. Stała ładnych parę lat bez uruchamiania i uważam to za sukces. Nie wiem co poprzedni właściciel lał do baku ale nie była to benzyna a przewody wewnątrz baku były zapchane jakimś gnojem (jakby plasteliny napchał i to na połowie długości). Płyn w baku śmierdział mieszaniną rozpuszczalnika, denaturatu i gnojówki. W każdym bądź razie serducho ożyło i fajnie mruczy. I tak przy okazji pytania: 1. Skoro to wiekowe dość auto to dzisiejsza Pb95 mu nie szkodzi czy trzeba jakieś rzeczy stuningować???
2. Czy ma ktoś w jakimś pdfie jakąś książkę serwisową, ewentualnie czy da radę gdzieś zassać takowąż?? |
Leszek_Gdynia (S) Przyjaciel LKP była LADA 21072 '88 Gdynia | 2006-05-07 21:22:07 Lej śmiało Pb95 skreślone. Łada to twarde auto.
Książa chyba jest na naszym ftp - szczegóły w podwieszonym temacie. Tak naprawde mozesz sobie sciagnavc ksiazke do obslugi 2107/5/6/3. A w przewodach był syf bo pewnie byly takie stare jak auto i pewnie zmurszały ipt itd. Lepiej je wymień i może warto wypłukać bak - wyjmowanie bajecznie proste. |
arecki99 SYMPATYCZNY GOŚĆ Ford Aerostar/Lada 2 ... W-wa Wesoła | 2006-05-07 21:34:43
Zmurszeć?? Metal?? Chodzi mi o przewody wewnątrz baku. Nawet z zewntątrz były oblepione jakimś plastelinowatym świństwem. Bak jak najbardziej był wyjęty i przepłukany no i te cholerne przewody też, a filterek był właściwie wypełniony ciałem stałym
W każdym razie ta sprawa już załatwiona |