MotoNews.pl

Pomysly na wiecej KM w essim

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanie- co mozna jeszcze zrobic w silniku ? Kto ma jakis pomysl zeby essi chodzil mocniej, i szybciej przyspieszal? W gre nie wchodzi turbina, stozek, strumiennica, kable, swiecie,i cala reszta wydechu - to juz zrobione.. co jeszcze ?
Z wlasnego doswiadczenia wiem tez ze rezystor na czujniku powietrza tez nie dziala...

a mozna prosic fotki tego 1,6 z turbinką? jaką on ma moc teraz?

turbiny jeszcze nie ma.. powiedzmy ze bedzie zakladana w bardzo niedalekiej przyszlosci,( pewnie w tym miesiacu) ale co jeszcze mozna zorbic?

Hmmm, interesuje mnie dlaczego kupujesz silnik 1,6, skoro chcesz mieć szybkie auto które dobrze przyśpiesza?? Nie lepiej było kupić jakieś 1,8 albo 2,0 i nie marnować czasu ani kasy na przeróbki??

Jest 1,6 i inny na razie nie bedzie wiec w sumie co by moznabylo jeszcze zorbic ?

sprzedac...

;P

1.6 uturbić.. hmm.. jak kogoś masz w Poznaniu.. kto ci to dobrze zrobi.. to dziwne.. trochę znam temat... i taniej będzie swap zrobić, nosek na na sprzedaż klamoty.., zresztą.. kolekto, turbinę i downpipe mam.. smarowanie i chłodzenie to pikuś.. ale kto ci to wysteruje?

inne:
1. strumiennica.. to dobre do silnika odrzutowego..
2. wydech przelot.. do turbo tak jak i stożek..
3. wałek zmieniałeś? (wraz z zaworami, popychaczami, etc?), io odrazu piszę.. Świątek nie zrobi.. wałek essa za miękki..

[ wiadomość edytowana przez: piotr_RST dnia 2006-05-02 22:50:43 ]

Cytat:
2006-05-02 20:31:37, BUGZ pisze:
sprzedac... ;P

I kupić RS2000

nawet dawca jest

klamoty na SWAP

a w papierach sobie 1.6 zostaw... )

Lepiej RQB i Turbo