Towarowa Corp w Warszawie i ceny

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Hejka,

Tak się przykro złożyło, że autko mi się sypie. Mam niedaleko pracy ASO na Towarowej w Warszawie, ale jakoś tak powątpiewam w ceny, które mi serwują. Zaznaczam, że orłem mechaniki nie jestem, to też mylić się mogę.

Po pierwsze, cięzko wchodzi jedynka i dwójka. Czasem się blokują i trudno wejść z luzu, czasem idzie bez problemowo. Generalnie gorzej było na mrozach, im cieplej zaś tym lepiej. Panowie z Towarowej mówią 500 PLN.

Po drugie, totalnej wariacji dostał zamek centralny, który zyje własnym życiem. Dla świętego spokoju go odłączyłem. Wymiana dinska wg Towarowej - 1000 PLN.

Teraz pytanie - czy to są normalne ceny? Mi się wydają dość wygórowane, ale cholerka, mogę się mylić.

Cytat:
2006-05-03 20:27:36, kkania pisze:
Hejka, Tak się przykro złożyło, że autko mi się sypie. Mam niedaleko pracy ASO na Towarowej w Warszawie, ale jakoś tak powątpiewam w ceny, które mi serwują. Zaznaczam, że orłem mechaniki nie jestem, to też mylić się mogę. Po pierwsze, cięzko wchodzi jedynka i dwójka. Czasem się blokują i trudno wejść z luzu, czasem idzie bez problemowo. Generalnie gorzej było na mrozach, im cieplej zaś tym lepiej. Panowie z Towarowej mówią 500 PLN. Po drugie, totalnej wariacji dostał zamek centralny, który zyje własnym życiem. Dla świętego spokoju go odłączyłem. Wymiana dinska wg Towarowej - 1000 PLN. Teraz pytanie - czy to są normalne ceny? Mi się wydają dość wygórowane, ale cholerka, mogę się mylić.

Powiem krótko - dżizus! Niech spuszczą jedno zero to ceny będą ok.

Cytat:
2006-05-03 20:27:36, kkania pisze:
............... cięzko wchodzi jedynka i dwójka. Czasem się blokują i trudno wejść z luzu, czasem idzie bez problemowo. Panowie z Towarowej mówią 500 PLN.

Rzeczywiste koszty to ok.170 zł.Reszta to koszty autoryzacji,koszty zarządu,koszty ISO itp itd

Zmień serwis

jedz na kotsisa i tyle..ja mam jakos nienalepsze doswiadczenia z towarowej..np za rozrzad z pompa zaspiewali mi ponad 700zl..dopiero jak im powiedzialem cene z kotsisa to szybko zmiekli..po za tym takie rzeczy jak centralny to nie jest robota dla ASO..tam jedyne co moga zrobic to powymieniac elementy..do ASO jesli juz to jedzie sie z mechanika

za pajaczka z wymiana czyli cos co powoduje twoj problem z biegami zaplacisz na kotsisa mniej niz 200zl..a co do centralnego to jak juz koniecznie nie chcesz sam kombinowac to jedz do zakladu gdzie robia centralne zamkni i alarmy..za 300zl powinni ci wymienic wszystkie silowniki i modul sterowania co rozwiaze problem raz na zawsze

przy okazji..napisz co sie z tym centralnym dokladnie dzieje

Cytat:
2006-05-03 20:48:41, qbaj pisze:
przy okazji..napisz co sie z tym centralnym dokladnie dzieje

Dzięki za pomoc. Jeszcze gdyby mi ktoś wskazał cóż to "kotsisa" lub gdzie jest - będę niezmiernie wdzięczny.

Centralny dostaje szaleństwa po prostu. Chyba siłowniki nie dają rady, bo nie jest w stanie zamknąć wszystkich drzwi. Czasem udaje mu się po kilku próbach zamknąć jeden z zamków, ale pozostałych już nie. Klika cały czas jakby coś tam próbował zrobić. Jego próby zamknięcia drzwi powodują też, że nie mozna otworzyć zamka ręcznie od środka, w związku z czym można się zaciąć. Wariujej nawet klapka od baku - przy tankowaniu musiałem wyłączać zamek, zeby się dostać do środka. Ot, proza życia .

autoparts ul. kotsisa 2/4 jedziesz jagiellonska od strony mostu gdanskiego w strone na polnoc..mniej wiecej w polowie drogi miedzy gdanskim a torunskim po prawej stronie masz przecznice ..zreszta tam jest szyld daewoo i w ogole trudno nie trafic.. a jak nie to wejdz na www.autoparts.com.pl i wybierz kotsisa jakos znajdziesz

co do centralnego to pewnie trzeba by przejrzec silowniki polaczenia elektryczne etc..ale tak jak jestem leniem i nie chce mi sie dlubac w samochodzie to akurat wymiane silownikow zrobilbym sam