Dzwoni powyzej 5500 obrotow

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,

Po ostatniej "nocce" cos sie niepokojacego stalo z autem, jak przekraczam 5,5 tysiaca obrotow (2.0) zaczyna cos dwonic. Jak stoje i wcisne pedal sprzegla i podniose obroty powyzej 5500, caly pedal sprzegla bardzo mocno zaczyna drgac....
Jak sadzicie co to moze byc ? Mam podejrzenie ze posypalo sie sprzeglo (kurde ma niecale 20 kkm )

Pozdrowienia
Jadzwin

Łożysko sprzęgła zaczyna dostawać luzów..

To w sumie znowu kasa w plecy Ale i tak to sprzeglo bylo tragiczne.... Nie kupujcie sprzegiel VALEO !!!!
Teraz jest w intercarsie promocja Sachsa musze sie tam udac...
Musze wymienic cale bo po kilku startach jak sie sprzeglo nagrzeje to zaczyna slizgac i kupa...

Btw: Objechalem wczoraj na "nocce" Sierre 2.0 115 koni (mocno) i Peugota 206 CC (1.6 16V, 110 koni, coso kolo 1100 kg, o pol dlugosci), i brave 1.6 106 koni (bardzo mocno) . Odcinek pelne 400 metrow..
Ale i tak moje ulubione to golfy GTI 115 konne i miny ich wlascicieli jak dostana w dupsko )))
No a potem skonczyly sie kille bo sprzeglo sie przegrzalo

Pozdrowienia
Jadzwin

Pozdrowienia
Jadzwin

Ja tez wymieniłem na Valeo i kupa straszna bo juz po 15 tys.km przy ostrym starcie czuć sprzęgło.... Szkoda gadać, niby tylko 200zł ale dojdzie robocizna i czas i znowu poleci z 500-600zł...