Allegrowe okazje !!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Na allegro jestem obecny około 3 lat i Raz na jakiś czas trafiają się okazje, ostatnio za 50zł kupiłem komplet nowych uszczelek do silnika majej sonaty (sklepowa wartość około 450zł). Czasami dzięki temu, że hyundai jest jeszcze mało popularny mozna sporo zaoszczędzić.
Jakie są wsza doświadczenia w największym serwisie aukcyjnym ???

trzeba uwazac ale ogolnie jest dobrze
ostatnio kupilem nowy akumulatorek (2lata gwarancj) centra 50Ah 450A prad rozruchowy za 60pln
kiedys kupilem w pelni sprawna skrzynie do maluszka za 20 pln.... mozna trafic naprawde na okazje... ale tez na cwaniakow....
kumpel napalil sie na radyjko pioneer-a... czekal 2 tygodnie i... dostal deske...

Dokładnie takie same mam spostrzeżenia
Okazje się trafiają i ogólnie sporo rzeczy można kupić taniej, np. sprzęty typu aparaty cyfrowe na allegro chodzą nawet o kilkaset zł taniej niż w sklepach a mają gwarancję itp...
A druga strona medalu to taka, że dla nie obeznanych z komputerem i z internetem allegro może być niebezpieczne.

Opowiem przypadek z mojej działalności na Allegro:
Jakiś czas temu sprzedawałem komplet poprzeczek na relingi do Fiata Palio, sprzedały się za przyzwoitą cenę 300 zł i ta kasa widać jakiegoś cwaniaka skusiła (bo nie były to jakieś wielkie pieniądze, ale warte już zachodu). Z jakiegoś konta na allegro poszedł do człowieka który wygrał aukcję mail z wpisanym w temat tytułem mojej aukcji. Mail brzmiał mniej więcej tak: Gratuluję wygrania aukcji, proszę wpłacić pieniądze na numer konta.... (tu numer konta). Cwaniak miał pole do popisu bo mnie akurat przez kilka dni nie było przy kompie więc nie było bałaganu bo nie miałem kontaktu z kupującym... A ta sierota wypełniła polecenie przelwu i już do banku, ale... żona go powstrzymała (podobno) mówiąc, że przecież ten mail jest z jakiegoś innego konta allegro. Człowiek się wstrzymał, skontaktowaliśmy się telefonicznie i sprawa zakończyła się na tyle szczęśliwie, że złodziejowi się nie powiodło... I zablokowano mu konto, nic więcej... Moim zdaniem Allegro powinno w takich przypadkach zawiadamiać policję...

A teraz pozytywny przykład: Swojego czasu kupiłem przez allegro używane alufelgi, jak przyszły i zawiozłem je do serwisu to okazało się że jedna była spwana... Pomyślałem sobie, że na pewno zrobiono mnie w balona, ale zadzwoniłem do gościa, powiedział, że on się na tym nie zna i nawet o tym nie wiedział i że odda mi kasę a felgi mam potem odesłać. A co najciekawsze załatwił transport taniej i podzielił się ze mną kosztami

No i ogólnie chyba jednak więcej mógłbym przytaczać pozytywnych niż negatywnych przykładów...

Uf, ale się rozpisałem

[ wiadomość edytowana przez: MacTB dnia 2005-03-10 12:19:54 ]

hehe... z allegro roznie bywa - wiele sie nasluchalem, ale z wlasnego doswiadczenia moge powiedziec ze warto sie w to bawic.
Kupilem pare rzeczy wybierajac sprzedawcow po ilosci pozytywnych komentarzy i sie jeszcze nie przejechalem
Trzeba uwazac i najlepiej potwierdzac wszystko z kupujacym/sprzedajacym telefonicznie albo mailowo zeby nie bylo nieporozumien

ja na allegro nie narzekam ,jeszcze nie wtopiłem ,a okazje się zdarzają -w zeszłym tygodniu wylicytowałem (choć jej jeszcze nie potrzebuje ) nową firmową gałkę układu kierowniczego lantry za 10,50 ( z transportem 18,50 ),przyszła a na pudełku 145 zeta !
myśle że warto zaglądać

Co wy na to zeby zalozyc poprostu osobny topic allegro i jak kazdy cos znajdzie tam dla hyundaia to sie tym podzieli jemu sie moze nie przyda a innemu moze pozwolic zaoszczedzic paresset zlotych

Można wrzucać do działu Giełda Ja jak pare razy znalazłem jakieś gadżety tuningowe na allegro to wrzucałem do działu tuning w tytule wątku wpisując np: Lexusy do Coupe Tą samą zasadę można stosować w Giełdzie, wpisać w temacie np: Allegro - Felgi Pony... itp. Tak będzie przejrzyście a jeśli coś nie będzie się cieszyło zainteresowaniem to po prostu sobie spadnie z pierwszej strony... Jeśli założymy jeden wątek pt. "allegro" to stworzy się mały bałaganik i trudno będzie w nim coś znaleźć... Podobnie było początkowo w wątku "Kupię, sprzedam, zamienię..." - wszyscy wrzucali wszystko do jednego worka i przekaz stał się całkowicie nieczytelny. A teraz Giełda funkcjonuje całkiem sprawnie, gdy dla każdej oferty sprzedaży, kupna itp, tworzony jest nowy wątek

[ wiadomość edytowana przez: MacTB dnia 2005-03-10 23:30:01 ]

związane z tematem: info.onet.pl/1066468,11,item.html

Dobrali się i do tego...

Straszne, niedługo będą opodatkowywali podatki

A potem podatki od podatków

Napisał Karolek_a
Cytat:
ostatnio kupilem nowy akumulatorek (2lata gwarancj) centra 50Ah 450A prad rozruchowy za 60pln

Kurde a ile zapłaciłeś za przesyłke-troche to wazy??!!

[ wiadomość edytowana przez: Tomasz1023 dnia 2005-03-11 16:11:01 ]

Cytat:
2005-03-10 23:27:12, MacTB pisze:
Można wrzucać do działu Giełda Ja jak pare razy znalazłem jakieś gadżety tuningowe na allegro to wrzucałem do działu tuning w tytule wątku wpisując np: Lexusy do Coupe Tą samą zasadę można stosować w Giełdzie, wpisać w temacie np: Allegro - Felgi Pony... itp. Tak będzie przejrzyście a jeśli coś nie będzie się cieszyło zainteresowaniem to po prostu sobie spadnie z pierwszej strony... Jeśli założymy jeden wątek pt. "allegro" to stworzy się mały bałaganik i trudno będzie w nim coś znaleźć... [ wiadomość edytowana przez: MacTB dnia 2005-03-10 23:30:01 ]

Hmm moze przejzyscie ale dzieki jednemu topicowi wszystko bedzie w jednym miejscu i nawet jezeli ktos bedzie czegos potrzebowal po pol roku przeszuka topic i znajdzie a tak to bedzie pelno nowych tematow. Sadze ze hyundai'ow nie ma az tyle czesci ze topic allegro bedzie starsznie zasmiecnony

za przesylke nic sam odebralem.... bo potrzebowalem natychmiast... i szukalem czegos niedaleko domu... hehe i sie trafilo

a mój ostatni zakup na allegro to gitara elektryczna Jack & Danny Brothers robiona na licencji Fendera Stratocastera za jedyne 340 PLNów, gitara nówka; allegro jest dobre, naprawdę można tam dostać wiele ciekawych i potrzebnych rzeczy, szkoda tylko, że skarbówka, jak to wspomniano poniżej dobiera się nich...jakby kasy mieli mało....darmozjady....

A co powiecie na to? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=46321192 fajny gadzet na zlot i nie tylko

ja jestem ZA

przy większym zakupie być może by się udało coś z ceny nawet ściągnąć

tylko ja bym proponował jakoś nasze nowe logo wkomponować o ile będzie mozna

Cytat:
2005-03-28 22:53:09, obi_pl pisze:
, szkoda tylko, że skarbówka, jak to wspomniano poniżej dobiera się nich...jakby kasy mieli mało....darmozjady....

No i bardzo dobrze. Dlaczego ja mam płacić podatki mojąc firmę a człowiek który żyje z allegro i zarabia ciężką kasę nie?
Ale to temat do innego działu.

A co do czapek. To sobie taką zakupie, dzięki za link.

Speed to jest importer więc nie wiem jakby wyglądało wkomponowanie tam nowego logo.

[ wiadomość edytowana przez: Tomi_Li dnia 2005-03-29 00:19:12 ]

Cytat:
2005-03-29 00:15:38, Tomi_Li pisze:
No i bardzo dobrze. Dlaczego ja mam płacić podatki mojąc firmę a człowiek który żyje z allegro i zarabia ciężką kasę nie?

ale dzieki temu że on nie musi płacic podatków Ty możesz sobie coś fajnego i normalnie powiedzmy nieosiągalnego kupić z przystepnej cenie

Cytat:
2005-03-29 00:15:38, Tomi_Li pisze:

Speed to jest importer więc nie wiem jakby wyglądało wkomponowanie tam nowego logo.

Masz rację ale można pomyśleć o zrobieniu czegoś takiego we własnym zakresie później na potrzeby klubu

przesadzaja z tymi podatkami juz sie internetu dokopuja... Niech lepiej skarb panstwa wezmie sie za drogi...