Klima i cyrkulacja w E34

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak miałem nabitą klimatyzację załanczała się ona na 2-3 sekundy. Pierwsza diagnoza to uszkodzony "osuszacz" pod zbiornikiem spryskiwaczy. Jednak nie powiedziano mi w warsztacje że to jest uszkodzony sterownik klimatyzacji i cyrkulacji który znajduje się gdzieś od stony kabiny trzeba wyjąc schowek i gdzies tak obok jest. Nowy podobno kosztuje 1400 zł szok. Uzywanego nie moge kupić nigdzie sprawnego. Co mam robić POMOCY!!!

a możesz napisać coś więcej o zachowaniu sie klimy? tzn czy wogule działa tzn chłodzi czy załącza sie wiatrak przed chłodnicą i takie tam...

podłączę się pod temat.mam pytanko: czy jak nie ma czynnika chłodzącego w układzie to pompa sie nie załączy?? pytam dlatego że u mnie jest nie nabita(niedługo trzeba nabić) ale pompa wogóle się nie załancza.czy sa jakią czujniki od tego?

Tak chłodzi klima jak na krótko podłącze prąd z akumulatora do wtyku spężarki. Wiatrak elektryczmy wcześniej mi się nie załanczał, a teraz jak dostanie temp. załancza sie i do póki nie wyłącze silniki to chodzi non stop.

Cytat:
2006-05-07 09:02:13, BMWSIERADZ pisze:
Tak chłodzi klima jak na krótko podłącze prąd z akumulatora do wtyku spężarki. Wiatrak elektryczmy wcześniej mi się nie załanczał, a teraz jak dostanie temp. załancza sie i do póki nie wyłącze silniki to chodzi non stop.

może być uszkodzony czujnik ciśnienia w układzie bądź któryś z kabli ale z tym to już do elekrtryka a nie na forum

ja najprawdopodobniej jutro jade na dobicie czynnika (starego R12 co łatwe nie jest...), klima mi odpala wentylator się włącza i wyłącza, ale słabo chłodzi, jak dobrze pójdzi ejutro lodóweczka powinna chodzic juz dobrze

200zł nie moje klima chłodzi zajefajnie