Problem po uruchomieniu silnika

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam - Opel Omega 2.0 16V z LPG
Problem może znany, ale jednoznacznie nie mogę stwierdzić co to jest.
Silnik odpalam na benzynie i na początku auto jest słabe na niskich obrotach, nie chce wchodzić na obroty. Powyżej 2500 jest już OK, do tego jak dojeżdżam do skrzyżowania i muszę się zatrzymać to gaśnie. Później w trakcie dnia jest już OK.
Dodam jescze, że czujnik temperatury jest wymieniony - tam szukałem przyczyny tego problemu.
Proszę o Wasze zdanie co może być powodem takiego zachowania, moze ktoś miał taki problem i sobie z nim poradził.

Sprawdź naładowanie akumulatora, jeśli jest słaby, to na początku pompka nie wydala, a później już się doładowuje! Miałem już coś takiego...

Dzięki za "typ", spróbuje sprawdzić, choć był ładowany.
Może to będzie to, ale z drugiej strony kręci rozrusznikiem jak nowy.

Ja mam chyba podobny objaw, rano pierwsze 500-1000 m jest słaba i sie nie chce wkręcać. Ja sobie to tłumacze gęstością oleju, jest zimny a zawory są na hydropopychaczach, wiec nie pracują optymalnie na gęstym oleju (u mnie 10W40). silnik 2.0 16V na LPG.

czy panowie mają lpg sekwencyjne, a na gazie problemy ustępują???

Nie, ja mam JUST BRC. Na gazie problemów nie ma.

czasem jak się jeździ tylko na gazie to wtryski potrafią rdzewieć i to by był objaw ,że po ok 2500 obr się poprawia(zwiękrzone ciśnienie w układzie)należało by przejechać troszkę (50-100km)na benzynie dodać można też preparat do paliwa czyszczący wtryski.Jeśli rdza jest mała to operacja ta pomoże.