Brzeczyk zapiecia pasow

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.Chcialem sie zapytac czy w espero jest brzeczyk zapiecia pasow tak jak w nexii?Pozdrawiam.

Tak

Witam.A czy w nexii jest brzęczyk zapalonych świateł tak jak w espero?

O ile mnie pamięć nie myli to tak

A jeśli brzeczy a nie świeci to żarówka?
Bo tak sobie myślę, ze gdyby kabelek co idzie do pasów albo coś w tym zatrzasku to pewnie by też nie brzęczało

Cytat:
2006-03-06 14:30:10, czytom pisze:
A jeśli brzeczy a nie świeci to żarówka? Bo tak sobie myślę, ze gdyby kabelek co idzie do pasów albo coś w tym zatrzasku to pewnie by też nie brzęczało

żaróweczka kaput

W mim esperalu jest lamka i brzęczyk taki sam jak od niewyłączonych świateł jak włączę zapłon to chyba 5 razy bimbnie i wyłącza się , lampka cały czas pali chyba że zapnę pasy wtedy gaśnie

[ wiadomość edytowana przez: jery44 dnia 2006-03-07 07:03:03 ]

Cytat:
2006-03-07 07:00:50, jery44 pisze:
W mim esperalu jest lamka i brzęczyk taki sam jak od niewyłączonych świateł jak włączę zapłon to chyba 5 razy bimbnie i wyłącza się , lampka cały czas pali chyba że zapnę pasy wtedy gaśnie [ wiadomość edytowana przez: jery44 dnia 2006-03-07 07:03:03 ]

No to tak jak wszędzie, jesli wszystko działa poprawnie

Dzieki za odpowiedz

Ja z koleii mam problem z brzeczykiem włączonych swiateł, jeszcze ze dwa tygodnie temu działał jak potrzeba , a teraz.............cisza gdy zostawiam właczone światła. Może któryś z szanownych klubowiczy podpowie w czym tkwi problem.

Ja z koleii mam problem z brzeczykiem włączonych swiateł, jeszcze ze dwa tygodnie temu działał jak potrzeba , a teraz.............cisza gdy zostawiam właczone światła. Może któryś z szanownych klubowiczy podpowie w czym tkwi problem.

Cytat:
2006-03-15 19:33:47, marcel_77 pisze:

Zaśnieżał wyłącznik przy drzwiach.
Odkręć i przeczyść, a najlepiej kup nowy.

Cytat:
2006-03-16 09:54:52, kisztan pisze:
Odkręć i przeczyść, a najlepiej kup nowy.

Kup od razu nowy. Do Lanosa za 4 zł.

a u mnie brzęczyk brzęczy tak, jakby to jego ostatnie dni były....

u mnie na poczatku brzeczal przerywanym, po wizycie u elektryka walil ciaglym, po tygodniu mialem go dosyc i polecial do piwnicy

Zmien elektryka, a nie odwiedzaj pseudo elektryka

elektryk ten robil wszystko w aucie, cala instalacje od lamp przednich po tylne, kazdy kabel zostal sprawdzony i w razie potrzeby wymieniony, wszystie masy itd poprawione i zrobione jak nalezy. Po poprzednim uzytkowniku wymienil ok 10 przekaznikow na inne bo te co byly byly zle.

A co do brzeczka to mam wrazenie ze wsadzil inny, bo z tego co pamietam to byl czarnego koloru, a ten co demontowalem teraz brazowego, alr to juz inna bajka.

Cytat:
2006-03-19 22:39:49, netpro pisze:
elektryk ten robil wszystko w aucie, cala instalacje od lamp przednich po tylne, kazdy kabel zostal sprawdzony i w razie potrzeby wymieniony, wszystie masy itd poprawione i zrobione jak nalezy. Po poprzednim uzytkowniku wymienil ok 10 przekaznikow na inne bo te co byly byly zle. A co do brzeczka to mam wrazenie ze wsadzil inny, bo z tego co pamietam to byl czarnego koloru, a ten co demontowalem teraz brazowego, alr to juz inna bajka.

Nie wiem po co wymieniał te 10 przekaźników, co to znaczy, że były złe?
Wg mnie zostałeś naciągnięty i tyle. Przekaźniki psują się dość rzadko, awaria prawie każdego jest natychmiast widoczna, więc nie jest możliwe, że jeździłeś z wadliwymi dziesięcioma przekaźnikami...

Cytat:
2006-03-19 22:39:49, netpro pisze:
wymienil ok 10 przekaznikow na inne bo te co byly byly zle.

Ale Cię orżnął. Nigdy nie słyszałem o złym przekaźniku. Przekaźnik ma dwa tryby pracy - działa lub nie. Skoro działa, to jest dobry i tyle!