ESSI RZUCIŁ PALENIE

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Problem jest nastepujący, moj essi rzucił palenie. Mianowicie jak postoi sobie troche to niechce zapalić, gdy odkręcę dolot powietrza i zaleje paliwa odpali i bedzie palił aż go nie zgaszę, pompa pailwo podaje, iskra jest filtr paliwa nowy powierza tez. niekiedy jak go zgasze po odpaeniu "innym" sposobem to normalnie pali na rozruch ale gdy postoi troche dluzej juz niechce palić. Co może być ze mój essi rzucił palenie????

witam.ja tez zuciłem palenie,ale przejcmy do sprawy,mówisz że jak zalejesz mu w gar to pali,i jaki inny sposób rozruchu masz na myśli

zapchany filtr paliwa może i ma problem zaciagnąć?! pompka na wymarciu?! skoro pali jak go zalejesz paliwkiem no to znaczy ze przy rozruchu nie dostaje prawidłowego ciśnienia paliwa najprawdopodobniej! A spróbuj jeszcze ściągnąć węzyk paliwowy i krecic rozrusznikiem, zobaczysz czy pompuje!

[ wiadomość edytowana przez: FAROW dnia 2006-05-05 11:31:44 ]

wczoraj zadzwoniłe do gościa z serwisu, opowiedziałem mu co i jak. gość tylko słuchał zadał 3 pytania i rzekł. wyciągnij pan skrzynkę bezpieczników, rozbierz i polutuj wszystkie łącza lutowane na płytach. faktem jest ze tych łączeń było chyba z 200 i zajeło mi to chyba z 4 godziny, ale po tych manewrach jeden obrót silnika i essi na chodzie )))))))). aha gość jeszcze kazał zadzwonić do siebie czy pomogło w ramach rewanżu za pomoc.

No to prawdziwy fachowiec a nie pierdoła. Dobrze wiedzieć, że takie cosik może sie stać i jak to rozwiązać.