ESPERO 1.5 jaka jest kolejność przewodów wysokiego napięcia

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cześć, może ktoś mi pomoże i podpowie jaka jest kolejność przewodów wysokiego napięcia, chaciałem sobie wymienić przewody i nie pomyślałem o tym żeby zanotować sobie kolejność, niestety nie mam książki a na aparacie zapłonowym nie zauważyłem żadnych oznaczeń. Proszę podeślijcie mi opis lub rysunek, z góry dziękuję. (ESPERO 1.5 DOHC).

1342 od rozrządu

Dzięki za info, ale jeszcze nie łapię który jest pierwszy na kopułce rozdzielacza.

silnik rozdzielacz
4 3 2 1 A B
o
D C

Gdyby to był A

to kolejność powinna być A1, B3, C4 D2 ?

porozsuwało mi text poprawka: 4 3 2 1 nr cylindrów

A B C D - styki na kopółce rozdzielacza patrząc od lewej strony od góry po kolejno zgodnie z ruchem wskazówek zegara.

Może ktoś pomóc w tej sprawie?

Wczoraj wymieniłem świece i przewody i teraz silnik pracuje bardzo nierówno (wcześniej wszystko było OK), jakby na nie wszystkich cylindrach.

Możliwe, że pomyliłem kolejność podłączenia...

Bardzo proszę o szybką pomoc.

wymieniajcie pojedynczo te elementy po kolei a nie wszystko od razu jesli nie wiecie jak zapłon działa

Cytat:
2008-07-19 12:42:54, pawel12356 pisze:
wymieniajcie pojedynczo te elementy po kolei a nie wszystko od razu jesli nie wiecie jak zapłon działa

Ja nie wiem jak działa, pomożesz? Bo za chwilę muszę "zdać" kompa...

Wszystko jest w wyszukiwarce
Tylko Wam się szukać nie chce

macie na przyszłość

Cytat:
2008-07-19 12:46:38, Skorupa-S1 pisze:
Ja nie wiem jak działa, pomożesz? Bo za chwilę muszę "zdać" kompa...

mam Ci telepatycznie je załozyc czy jak?

Cytat:
2008-07-19 12:56:26, krzychu_ch pisze:
Wszystko jest w wyszukiwarce Tylko Wam się szukać nie chce macie na przyszłość

D Z I Ę K U J Ę B A R D Z O !!

Pozdrawiam serdecznie

Cytat:
2006-12-26 23:45:23, bzdury pisze:
porozsuwało mi text poprawka: 4 3 2 1 nr cylindrów A B C D - styki na kopółce rozdzielacza patrząc od lewej strony od góry po kolejno zgodnie z ruchem wskazówek zegara.

nie sprawdzałem ale z tego co pisał kiedyś w/w kolega można wysnuć chyba jakiś logiczny wniosek...jeśli jest to logicznie złożone..

czyli A do 1 . B do 2 ...itd...

P.S. jakie świece założyłeś ??...Koliber miał takie czary ..a okazało się że "osławione" NGK dały ciała...(DWIE były rypnięte fabrycznie!)

Cytat:
2008-07-19 13:02:24, bogdan1 pisze:
nie sprawdzałem ale z tego co pisał kiedyś w/w kolega można wysnuć chyba jakiś logiczny wniosek...jeśli jest to logicznie złożone.. czyli A do 1 . B do 2 ...itd... P.S. jakie świece założyłeś ??...Koliber miał takie czary ..a okazało się że "osławione" NGK dały ciała...(DWIE były rypnięte fabrycznie!)

Świece NGK i przewody Packarda. Jak sprawdzę to napisze co było nie tak (jeśli się uda).

Mam jeszcze 2 inne komplety starych świec - Boscha i NGK. Obecny - nowy zestaw świec NGK być może rzeczywiście jest rypnięty fabrycznie.

Odezwę się wkrótce.

Dziękuje jeszcze raz

Cytat:
2008-07-19 12:56:26, krzychu_ch pisze: macie na przyszłość

Podłączyłem tak jak przedstawione to jest na zdjęciu z powyższego linka.

Cylindry 1 2 3 4 od strony rozrządu.

Jedna świeca NGK była fabrycznie uszkodzona i stąd największe problemy.

Mam obecnie stare BOSCH i od teraz tylko takie będę kupował.

Dzięki i pozdrawiam.

Cytat:
2008-07-20 12:27:20, Skorupa-S1 pisze:
...Jedna świeca NGK była fabrycznie uszkodzona i stąd największe problemy..."

Myślę , że jesteś ileś tam tysięcznym przypadkiem....udowadniającym podłą jakość "obecnych" świec ngk

...mimo to ..przekonany jestem, że znowu odezwie się kilka sztuk "obrońców"...ślepo zakochanych w tych świcach /a jak się nawet nie odezwie to i tak założą takowe/

Bosch może nie jest najlepszym wyborem ..ale i tak lepiej niż w/w
BERU ...to takie optimum teraz..(wprawdzie sam jeżdżę na BRISK-ach ale opieram się na opinii serwisów z którymi współpracuję z natury pracy ) nawet Denso nie cieszy się już tak dobrą opinią jak kiedyś..

Pozdrawiam

Nie to bym je zachwalał ale ja mam w Esperaku NGK i Maluszku też i nie mam z nimi problemu. W każdym towarze znajdzie się Czarna Owca, czy to będzie Made in China, czy też najleprzy produkt najbardziej renomowanej marki... Nie ma rzeczy zawsze doskonałych.