| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
pjacek26 Klubowy Weteran Scenic+Espero Iłowa | 2006-05-02 22:37:04 Witam
Założyłem nowy tłumik, tak jak na zdjęciu, ale czegoś mi brakuje. Myślę że fajnej końcówki. Prosiłbym ewentualnie o sugestię np. aukcji z allegro którą wybrać, bo na tuningu kompletnie się nie znam, a nie chciałbym żeby to wyglądało zbyt wulgarnie (wsiowo). ZA końcówkę gotów jestem zapłacić ok. 50-80zł (więcej to chyba rozrzutność). Na allegro sporo tego np. taka i trudno mi coś wybrać. Średnica rury to 43mm. Może ktoś ma zdjęcia swoich końcówek ? ![]() [ wiadomość edytowana przez: pjacek26 dnia 2006-05-02 22:37:49 ] |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2006-05-02 23:02:08
Jezeli mogę coś zasugerować to nie wybierałbym żadnego badziewia w tym stylu jak na w/w aukcji ...może i fajnie wygląda ale tylko tyle ( i to krótko bo za 3 miechy będzie do wyrzucenia) Może coś z oferty Ultera czyli prawdziwą końcówkę z prawdziwej stali nierdzewnej prawdziwie mocowaną (czytaj spawaną) do tłumika ??....nie znam aktualnych cen ale łatwo chyba znaleźć i na pewno WARTO zapłacić 50% więcej za coś co wytrzyma 500% więcej |
SebaE Było Daewoo Espero 1 ... Katowice | 2006-05-03 20:43:36 Sam stoję przed podobnym dylematem, myśłe o założeniu jakiejś końcówki ale tak jak kolega wyżej napisał, trzeba jakas wspawywaną i dobrej firmy.
Wydaje mi sie że trzeba by było najlepiej dospawac się do puszki tłumika wtedy to bedzie wygladać fajnie no ale to trzeba by miec końcówkę o długości około 40cm. |
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2006-05-03 20:47:59
A klimatyzację już naprawiłeś? |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2006-05-03 22:24:39
Wydaje Ci się.. Wygląda to paskudnie...może mniej paskudnie niż fabryka albo raczej bardziej bo.... bardziej się rzuca w oczy ..niestety taka to konstrukcja że niewiarygodnie ciynżko coś logicznego zrobić
.....noooo chiba, że masz dokładkę na tył, która zasłoni ten "piękny widok" z boku ....inaczej leżysz
Widziałem jeszcze inne rozwiązanie...czarno matowy wylot na znacznej długości a dopiero potem nierdzewna końcówa....to wyglądało zdecydowanie najkorzystniej |
Czarek_Rej Klubowy Weteran FOKA Chorzów -Batory | 2006-05-03 22:31:05 A ja szukam i szukam i znalesc nie moge oryginalnej koncówki do Passata B3 owalna ze stali nierdzewne tzw. "drapanej" ma dlugosc 30cm. (moj wujek w pasku ma taką ale mi nie chce dac ani sprzedac jej. Ma ją juz 6 lat i nic sie z nią nie dzieje. |
pjacek26 Klubowy Weteran Scenic+Espero Iłowa | 2006-05-03 22:37:48 Bogdan ma 100% racji że musi być spawana.
Taka mi się teraz podoba i daje inny dźwięk z tłumika, tylko że ona ma średnicę 5cm, a ja mam rurę 4,3cm |
Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2006-05-04 02:02:14 ja sobie instalnąłem taką narazie....
ojciec mi kupił w lidlu za 30 zł bodajrze... z boku wygląda nienajlepiej... ale z tyłu jest spoko
musze podnieść tłumik bedzie lepiej wyglądać..... ale jak na razie nie mam jakoś weny, ani kanału.... bo w moim woda
|
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2006-05-04 03:01:44 ile koni ci przybylo? zaraz skocze do biedrąki i tez sobie nabede..od razu 5 szt ..starczy na rok jak bede zmienial co 2 miesiace jak stara zardzewieje kolber no kurde no..koncowke jak juz ma wygladac to trza przyspawac od samej puszki tlumika i tyle..wiem bo sam pare takich produktow jak twoj rodem z tesco mialem..i wszystkie polaczylo jedno..szybko postepujaca ruda.. |
Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2006-05-04 10:58:10 cicho
na końcówkę jest 3 lata gwarancji
i powiem Ci szczerze że produkty z biedronki nawet sie nie umywają do tych z lidla...... 30 zł to nie taka straszna kasa..... poczekamy zobaczymy
wcześniej esperak wyglądał kijowo i z tyłu i z boku..... teraz wygląda kijowo tylko z boku
więc jakis plus tego jest |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2006-05-04 16:05:13 Mam jakąś końcówkę w piwnicy (wywaliłem zaraz jak kupiłem złomiaka). Wypicuję pastą do zębów i ze dwie dychy chyba dostanę. |
Armani01 | 2006-05-04 20:05:53 Mam dwie owalne końcówki z wydechu Ultera .... tzn z tego co z niego zostało ... ruda go zjadła a końcówki nawet nietknięte ....
Tyle, że tak jak mówicie trzeba by je dospawać bo nie są przystosowane do innego montażu /// długość ok. 20 cm ... |
Mihty 2.0 I-VTEC Kraków | 2006-05-06 11:33:25 Może tu nie do końca wszystko widać, ale jest to podwójna (a właściwie, to powinienem napisać "są dwie" ) końcówki Ultera.
W ub. roku wczesną wiosną zapłaciłem za nie chyba coś około 120-140zł (coś wytargowałem u gościa, bo powiedziałem, że należę do Klubu Espero)
PS. Tyle tylko, że wtedy to ja przerabiałem cały wydech. Acha... został kawałek - ten odcinek wygiętej rury mniej wiecej pod siedzeniem z tyłu, bo w niczym nie przeszkadzał i gościowi w warsztacie nie chcialo sie takiego doginać. Poza tym - wszystko zmienione
[ wiadomość edytowana przez: Mihty dnia 2006-05-06 11:35:59 ] |