| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
qbara fiat 126p chrzanów | 2006-05-11 00:39:23 Panowie, mam pytanie bo może Wy się na tym znacie
Wiem, że dla niektórych może wydać się to śmieszne, ale od jakiegoś czasu zastanawia mnie jedna rzecz. Otóż chodzi o to, że wystartować w jakiejś eliminacji to jedno, a dojechać na jej miejsce to drugie. Jak wiadomo niektóre przepisy "Prawo o ruchu drogowym" są dla nas troche nie na rękę bo wyraźnie zabraniają poruszania sie takich aut jak np. nasze rajdówki po drogach publicznych ze względu na przeróbki. Jak to w końcu jest? można czy nie można? a może to zalezy od kaprysu policjanta lub stopnia jego inteligencji czy nas dalej puści czy nie? Oto przykładowe pytania policjanta podczas kontroli drogowej: 1. A dlaczego pan wozi z tyłu rusztowanie zamiast tylnych foteli? 2. Czy to auto jest zarejestrowanie na 2 osoby? 3. Gdzie się podziała tapicerka? 4. Dlaczego ma pan zamontowane halogeny z ciężarówki z przodu? 5. Ta rura wydechowa pochodzi z motocykla? (breda) 6. Dlaczego ten maluch tak nisko siedzi? Czyżby zużyte zawieszenie? 7. Czy ma pan aktualne badania techniczne pojazdu? No... i gliniarz chciał mi dowód zabrać, ale się jakoś wytłumaczyłem, chociaż ciężko było... Tym bardziej, że to maluch. Powiedział, że mimo wszystko mu sie maluch podoba i mnie puścił. Ciekawe co mi powie inny. (btw OC i przegląd mam aktualne). No i teraz nie wiem czy pożyczyć przyczepę, żeby zawieść brykę na tor, czy ryzykować i liczyć na dobry dzień pana policjanta a np. do Tychów mam ponad 30 km więc różnie może być. Hm.. a stracić dowód rejestracyjny w dniu rajdu to troche do dupy by było. A Wy jakie macie przejścia? Proszę o sugestie i wskazówki. Z góry dzięki, pozdro
[ wiadomość edytowana przez: qbara dnia 2006-05-11 00:50:53 ] [ wiadomość edytowana przez: qbara dnia 2006-05-11 00:56:21 ] |
HNT sympatyk_TGR był 126R-5 2x BMWe30 ... Mikołów | 2006-05-11 19:23:01 pare moich doświadczeń:
pomimo tego że mam auto zrobione z zewnątrz z "fantazją" jak to sie mowi, na odstrzał
policyja nie dowalała mi sie do auta ani w Katowicach, ani w Gliwicach, w Mikołowie tez bardzo grzeczni- pogadalismy sobie nawet o rajdach
jedynie w Tychach- trafilem na kompletnych burakow- łapowe chcieli i tyle... |
qbara fiat 126p chrzanów | 2006-05-11 23:30:51 tak sie składa że o zapadke w seryjnym recznym zadbałem i teraz już jest, ale co z tego, bo kilka dni temu zamontowałem hydrauliczny ręczny obok kierownicy :: i teraz nie wiem jak będę się z tego tłumaczył przeciwnikowi tak dla ściemy na przewody założyłem czarne peszle ale nie wiem co to da.
Sprawa z wydechem przedstawia się u mnie tak, że obecnie jeżdżę na codzień na Tekli, ale i tak wydziera się strasznie. Co do halogenów dalekosiężnych to mam na przedzie już (tylko) dwa duże Wesemy z żarówkami po 100 W każda. kumpel mi mówił że żarówki 100 W nie przejdą starcia z gliniażem (?) ale co z tego jeśli na przeglądzie w ogóle odrzucają takie lampki... ciekawe czemu ale szkoda. aha, ostatnio gliniarz chciał mi dowód zabrać za to, że w tych Wesemach palą mi się żarówki postojowe gdy mam załączone światła mijania. musiałem się znowu napocić żeby mu wtuc do łba że takie lampy zrobił ich producent i takie zaleca podłączenie. ja wiem, że taki widok jest normalny w ciężarówkach, ale czy miał powód do czepiania się? ale i tu jakoś się udało i mogłem spokojnie walnąć browara w domu. Wiem że temat o przepisach nie jest nowy na forum, ale wystosowałem go ponownie żeby się dowiedzieć jak ustrzec się przed niepotrzebnymi wydatkami, które lepiej wpakować w paliwo, a to jest coraz droższe...
Dlatego wielkie dzięki za wasze odpowiedzi, i oczywiście czekam na dalsze nowinki pozdro for all [ wiadomość edytowana przez: qbara dnia 2006-05-11 23:39:11 ] [ wiadomość edytowana przez: qbara dnia 2006-05-11 23:40:27 ] |