Ile za bok

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
musze zrobic prawe nakole i wlew w swiom MKV bo jestam dosc spora rdza i teraz pytanko bardziej sie oplaca kupic reperaturki czy taki caly element mam namysli caly bok bo na alegro znalazlem goscia ktury moglby mi to sprzedac tylko jeszcze sie do ceny nie dogadalismy co wyjdzie taniej? bo sam nie wiem tym bardziej ze bedzie mi to i tak musial robic mechanik

jak juz masz robic to sobie zapodaj wlew z klapka od mk6,7

pewnie zabrzmi to glupio ale to mozna sobie zamontowac taki wlasnie zamykany wle bo nie ukrywam ze strasznie mnie drazni to ze walsnie nie mam takiej klapeczki

noo jak przeszczepisz taki kawalek to why not
tylko chyba jeszcze przewody doprowadzajace do baku trzeba zmienic

a to bede musial sie dowiedziec jak cos takiego zrobic

mi też wlew leciał ;> było troche rdzy.. zaczełem zdzierac porobiłem dzióry... małe.. podkłady antykorozyjne i inne pierdoły troche szpachli i lakier.... 2 miechy zaczeła ruda wyłazic znowy....

wiec... frezy na wiertarke i wydłubałem wszystką rdrze jaka była zostały same gołe blachy z dziórami :> zakonserwowałem z 2 podkładami walnełem mate z włókna szklanego z żywicą od spodu wlewu i na zewnątrz... wyszpachlowałem pomalowałem sprężarką i trzyma sie już rok czasu 2 rdzy w tym miejscu... nie wiem czy wyszło taniej niż spawanie robocizne sam robiłem ... :> i mam spokoj na jakis dłuższy czas włókno szklane z żywica nie rdzewieją ;> to samo z jednym progiem .... tyle że wypełniłem jeszcze próg takim preparatem do konserwacji profili zakniętych...

w pierwszej kolejnosci tez tak chialem zrobic poszlifowac zaszpachlowac i cacy ale wlasnie dowiedzailem sie ze to zbytnio nic nie da nawet tu na stronce czytalem jak ktos wymienial wlanie wlew i tam ponoc sa dwie warstwy blachy i wlasnie te dwei trzenaba wyciac by rdza nie powrocila i tak bedzie trzeba malowac caly element wiec chcialbym to zrobic raz a dobrze

u góry wlewu jest jedna warstwa 2 warstwy są na samym dole wlewu... u mnie drugiej warstwy juz nie ma ;>