Coupe problem z szybami

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam problem z szybami w przednich drzwiach wygląda to mianowicie tak: Szyba podnosi sie do 4/5 wysokości ,staje i opuszcza sie o 0,5 cm Z opuszczaniem nie ma problemu Dodam że problem zaczoł sie nasilać stopniowo teraz jest prawie za każdym razem Do tego na nieszczęście zaczyna tak samo sie dziać z drzwiami pasarzera Jest to troche męczące więc prosze o rade
Komputer nie ma żadnych błedów nie wyjmowałem aku. Pozdo z gó ry dzięki

Mam dokladnie to samo, moze nie za kazdym razem, ale idze i nagle stop i na dol. Nasmarowalem wszystko co sie dalo i jest troche lepiej ( raz na 10 zamkniec). Mam tez wywalonw mocowanie i to moze dlatego. ( az mi tapicerka sie rusza jak szyba jezdzi). Sproboj nasmarowac i zobaczysz, mozesz tez podregulowac.
Pozdro.

Mam pyatnko czy zatrzymuje Ci sie w tym samy miejscu czy w r o znych U mni zawsze w tym samym tak kombinowałem że może zależy to od tych czujników które są pod zamkiem (do opuszczania szyby przy otwieraniu i domykania przy zamykaniu)

Powiedzcie mi a propopodciagania sie szyb w coupe, ja podregulowac szybe wyzej, bo jak jade powyzej 100km/h to slysze swist powietrza wlatujacego przez szyby. czasami mnie to drazni. czy tak moze ma byc ?? jakas drobna wentylacja ??

miełem problem bo moim Coupe szyba podnosiła się i opuszczała o 2-3cm i stop wyczytałem że winne sa takie małe czarne tulejki na silniczku - rozebrałem przepchnołem i teraz u pasażera mam OK a od kierowcy mam to co wy, więc myśle że czort siedzi w samym silniczku i tej wędrującej tulejce nie chciało mi się znów rozbierać i tak się ciesze że sie normalnie opuszcza przynajmniej (aha czasem u mnie zamyka się dobrze a czasem wariuje samo domykanie a przed grzebaniem w silniczku z domykaniem nigdy problemy nie było)